Schattig aandoende Zwitserse animatiefilm over serieuze onderwerpen zoals ouderloosheid, misbruik en misdaad.
play

7,8 details

  • 66 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Zwitserland
  • Frankrijk
66 Min Zwitserland

Courgette is een intrigerende bijnaam voor een 9-jarig jongetje. Na de dood van zijn moeder, raakt hij bevriend met politieagent Raymond. Die brengt hem naar een weeshuis met kinderen van Courgette's leeftijd. Eerst worstelt hij met de nieuwe plek, maar met hulp van Raymond en enkele nieuw gevonden vrienden leert Courgette hen te accepteren.

Regie
Claude Barras
Cast
Michel Vuillermoz, Natacha Koutchoumov, Paulin Jaccoud, Brigitte Rosset, Adrien Barazzone, Sixtine Murat, Gaspard Schlatter, Véronique Montel, Monica Budde, Romane Cretegny, Estelle Hennard, Lou Wick, Anne-Laure Brasey, Elliot Sanchez, Jean-Claude Issenmann, Evelyne Bouvier, Raul Ribera.
Budget
$ 6.500.000
Release
15.05.2016
Release NL
12.10.2016
Release DVD
17.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Claude Barras | Cast (originele/Nederlandse stemmen): Gaspard Schlatter/Matteo Heyrman (Icarus/Courgette), Sixtine Murat/Myrthe Hendrix (Camile), Paulin Jaccoud/Remi de Smet (Simon), Michel Vuillermoz/Frank Hoelen (Raymond), Paul Ribera/Willem de Groot (Ahmed), Estelle Hennard/Echica Florijn (Alice), e.a. | Speelduur: 66 minuten | Jaar: 2016

Je zou het bij de eerste aanblik niet denken, maar de Zwitserse animatiefilm Ma Vie de Courgette handelt over heftige onderwerpen. Hoofdpersoon Icarus, die zich liever Courgette noemt, lijkt in eerste instantie te maken te hebben met een vader die vreemdgaat. De ruzie die we horen, blijkt zich echter op de televisie af te spelen. Een hele opluchting, maar slechts van korte duur, want Courgettes realiteit is net zo weerbarstig. Zijn moeder is een stevige drinker en als zij op een middag de zoldertrap opkomt op weg naar Courgettes kamer, smijt het jochie het luik dicht en lazert zijn moeder van de trap. Dit heeft de status van wees tot gevolg en Courgette wordt ondergebracht in een kindertehuis.

Eenmaal in het tehuis blijkt Courgette niet de enige met heftige bagage te zijn. Zo heeft de vader van een schichtig meisjes dingen met haar gedaan; vieze dingen. En de vader van een van de andere jongens zit in de gevangenis wegens moord. Soms is het de specifieke aanpak waarmee een boodschap verpakt wordt die het meeste effect sorteert. Kinderen vandaag de dag worden voortdurend aan allerlei ellende, traumatische situaties en geweld blootgesteld. Ze kunnen dit doorgaans moeilijk absorberen, maar de makers van La Vie de Courgette hebben goed ingeschat dat met de juiste dosering kinderen behoorlijk wat veerkracht kunnen hebben. In dit geval wordt enkel verhaald over vreselijke zaken, terwijl de jeugdige doelgroep kijken naar schattig geanimeerde stripfiguurtjes die nog het meest weg hebben van het computerspel Animal Crossing.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ma vie de Courgette

acties