A Street Cat Named Bob (2016)

Sometimes it takes nine lives to save one

Waargebeurd verhaal over de dakloze straatmuzikant James Bowen en zijn rode kater Bob mist te vaak het dramatisch gewicht om écht indruk te maken.
play

6,4 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Biografie
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigd Koninkrijk

Het leven van een aan drugs verslaafde straatmuzikant in Londen wordt veranderd doordat hij een schattige straatkat op zijn pad tegenkomt. Hij probeert de kat eerst terug te brengen naar de vorige eigenaar maar dat levert niets op en dan besluit hij om voor de rode kater, inmiddels Bob genoemd, te gaan zorgen. En om dat te doen moet hij zijn leven beteren en het een en ander aan zichzelf gaan veranderen.

Regie
Roger Spottiswoode
Cast
Caroline Goodall, Luke Treadaway, Ruth Sheen, Joanne Froggatt, Anthony Head, John Henshaw, Beth Goddard, Tony Jayawardena, Lorraine Ashbourne, Llewella Gideon, Ruta Gedmintas, Nina Wadia, Frances Ashman, Darren Evans, Akbar Kurtha, Daniel Fearn, Bob the Cat, Ivana Basic, Mark Behan, Adam Riches, Bob, Jessica Woodland.
Release
04.11.2016
Release NL
22.12.2016
Release DVD
10.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Spottiswoode | Cast: Luke Treadaway (James Bowen), Bob the Cat (Bob), Ruta Gedmintas (Betty), Darren Evans (Baz), Joanne Froggatt (Val), Anthony Head (Jack Bowen), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Pijnlijk, die openingsbeelden van A Street Cat Named Bob. Alle voorbijgangers lopen met een grote boog om straatmuzikant James Bowen heen. Met zijn smoezelige kleding, lange haar en onverzorgde baardje ziet hij er dan ook wat afgeleefd en onbetrouwbaar uit. Toch kan hij een aardig potje zingen, waarbij hij zichzelf begeleidt op een gitaar die zowat van ellende uit elkaar valt. Het kleine beetje geld dat hij bij elkaar weet te sprokkelen, besteedt hij niet aan voedsel, maar gaat op aan zijn heroïneverslaving.

Als dakloze junkie zwerft James Bowen 's avonds maar wat rond door de donkere steegjes van Londen, op zoek naar een plek om te slapen. Hoewel hij meerdere afkickpogingen heeft gedaan, wil het hem maar niet lukken om uit de buurt van zijn verslaafde vriendjes te blijven. Zo komt zijn straatmakker Baz om de haverklap om drugs of geld smeken en zijn de dealers nooit ver weg. Wanneer James zich voor de zoveelste keer laat verleiden tot een shot heroïne en hij de volgende dag knock-out wordt teruggevonden op straat, is de maat vol. Zijn maatschappelijk werkster biedt hem een woning aan (en daarmee een kans op een nieuwe start), onder de strikte voorwaarde dat hij een afkickprogramma gaat volgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Street Cat Named Bob Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Street Cat Named Bob

acties