The Last Full Measure (2019)

Inspired by the Incredible True Story

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Last Full Measure is een nieuw oorlogsdrama geregisseerd en geschreven door Todd Robinson, de regisseur van Lonely Hearts en Phantom.

In de film doet Scott Huffman (Sebastian Stan) een medewerker van het Pentagon onderzoek naar waarom de militaire medic William H. Pitsenbarger (Jeremy Irvine) voor zijn heldhaftige acties tijdens de Vietnamoorlog nog steeds niet vereerd is met het krijgen van een Medal of Honor. Om antwoord op deze vraag te krijgen ondervraagt Scott Pitsenbarger zijn familie en oorlogskameraden. Scott leert zo over een samenzwering tegen Pitsenbarger en besluit nu zijn carrière op het spel te zetten om voor Pitsenbarger zijn gerechtigheid en verdiende eer te zorgen.

Ondanks dat deze film als een oorlogsdrama wordt gepromoot is het eigenlijk meer een soort detective film, waar Scott Huffman informatie probeert te winnen over de samenzwering tegen Pitsenbarger. De oorlogsdrama aspecten komen meer naar voren in de film als flashbacks, die getoond worden wanneer de ondervraagde personages Scott vertellen over hun ervaringen met William H. Pitsenbarger. Door het verhaal op zo'n manier te vertellen, heeft de film een langdradigere toon gekregen.

De film gaat zo ook meer over de ervaringen die andere soldaten met William H. Pitsenbarger hebben dan dat de film echt om William H. Pitsenbarger zelf gaat. Een Vietnamese oorlogsheld zoals hem verdient het eigenlijk wel om in een betere film of documentaire vereert te worden.

De grote acteurs van de cast zoals: William Hurt, Christopher Plummer, Samuel L. Jackson en Ed Harris spelen de oudere versies van de Vietnamoorlog soldaten, die hun verhalen vertellen aan Sebastian Stan. In de flashbacks worden de soldaten door jongere en meer onbekende acteurs gespeeld. Peter Fonda speelt ook een rol als een van de oude oorlogskameraden van William H. Pitsenbarger. Hij is vorig jaar aan longkanker overleden en dit is zo een van zijn laatste films geworden.