The Last Full Measure (2019)

Inspired by the Incredible True Story

Films over de Vietnamoorlog waren veelal op het scherpst van de snede, maar het mes is inmiddels zijn scherpte verloren.
play

6,2 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

In het heden volgen we Scott Huffman, een medewerker van het Pentagon. Hij neemt het op tegen de politieke intriges van Washington nadat hij ontdekt dat paratroeper/arts William H. Pitsenbarger over het hoofd gezien is toen hij tijdens de Vietnamoorlog zichzelf opofferde om 60 Amerikaanse soldaten te redden. Zij waren in een hinderlaag beland. Samen met andere veteranen tracht Huffman het Congres van de Verenigde Staten te overtuigen om Pitsenbarger met een Medal of Honor te onderscheiden.

Regie
Todd Robinson
Cast
Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Laurence Fishburne, Christopher Plummer, Sebastian Stan, Scott Eastwood, Ed Harris, William Hurt, Jeremy Irvine, Bradley Whitford, Peter Fonda, Michael Imperioli, Robert Pine, John Savage, Diane Ladd, Linus Roache, Amy Madigan, Lisa Gay Hamilton, Alison Sudol, Eoin O'Brien, Asher Miles Fallica, Jordan Preston Carter.
Release
19.10.2019
Release NL
16.07.2020
Release DVD
26.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Robinson | Scenario: Todd Robinson | Cast: Sebastian Stan (Scott Huffman), Alison Sudol (Tara Huffman), Bradley Whitford (Carlton Stanton), Jeremy Irvine (William H. Pitsenbarger), Christopher Plummer (Frank Pitsenbarger), Samuel L. Jackson (Billy Takoda), Ed Harris (Ray Mott), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2019

Van alle Amerikaanse oorlogen die hun weg naar het witte doek hebben gevonden, is de Vietnamoorlog misschien wel de meest fascinerende. Afgezien van de visuele schoonheid van Zuidoost-Azië en het padvindersgehalte van zowel de tunnels, de houten pieken als de Huey-helikopters, is de strijd in Vietnam thematisch en dramatisch uiterst veelzijdig. Met name de duiding van deze oorlog - onschuldige boerenzonen die middenin de hippietijd het kapitalisme met een ratelend machinegeweer verdedigen - blijkt daarbij eindeloos inspirerend. The Last Full Measure wil zijn vingers niet branden aan dat hete hangijzer, maar zoekt de roem en duiding kleiner, individueler. Bij die simpele soldaat op de grond.

Na al dit bekende junglegroen en de nog bekendere Hueys tijdens de optiteling, schakelt de film snel terug naar een in pak gestoken en door de stad rijdende Scott Huffman. Hij blijkt een advocaat in dienst van de luchtmacht. Het vrijwillige ontslag van de minister van defensie zorgt voor een grote crisis op het Pentagon en betekent hoogstwaarschijnlijk ook Scotts ontslag, maar hij is niet van plan dat zomaar te laten gebeuren. Tijdens de poging zijn carrière te behouden, wordt hem uit onverwachte hoek een juridische casus opgedrongen: een vergeten Amerikaanse oorlogsheld die postuum een Medal of Honor moet of wellicht al had moeten ontvangen. De vergeten held is vlieger William H. Pitsenbarger, die tijdens de Vietnamoorlog als militair arts heldendaden volbracht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Last Full Measure Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Last Full Measure

acties