Into the Forest (2015)

Hope is power

Een van de meest humane postapocalyptische films van de laatste jaren.
play

6,0 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Canada
101 Min Canada

In de niet al te verre toekomst, wonen twee vrouwen in een afgelegen, oerwoud. Ze ontdekken dat de wereld om hen heen op het punt staat van vernietiging. Ze moeten daarop indringers zien te weren…

Regie
Patricia Rozema
Cast
Ellen Page, Evan Rachel Wood, Wendy Crewson, Max Minghella, Michael Eklund, Callum Keith Rennie, Lorne Cardinal, Bethany Brown, Jordana Largy, Simon Longmore, Brittany Willacy, Sandy Sidhu, Owen Cara, Crystal Pite, Ronin Cara, Katherine Cowie.
Release
22.06.2016
Release NL
19.01.2017
Release DVD
16.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Patricia Rozema | Cast: Ellen Page (Nell), Evan Rachel Wood (Eva), Callum Keith Rennie (Dad), Max Minghella (Eli), Michael Eklund (Stan), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Postapocalyptische films moeten het vaak hebben van hun visuele aantrekkingskracht. Vul maar in: verwoeste kantoorpanden, verlaten steden en straten die bezaaid liggen met bergen zwerfvuil. Het Canadese Into the Forest (gebaseerd op de roman van Jean Hegland) waadt ook in de poel van de postapocalyptische film, maar heeft geen enkele interesse in het tonen van stedelijke destructie. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het verhaal zich af in de bossen van Canada. Een fraaie setting, die bijdraagt aan een originele invalshoek.

In een niet nader bepaalde toekomst (computerschermen zijn volledig transparant, maar auto's rijden nog altijd op fossiele brandstoffen), proberen twee zussen samen met hun vader te overleven in de nasleep van een landelijke ramp. Door een gigantische stroomuitval zit de hele westkust van Canada in het donker. In een modern huis dat van alle gemakken is voorzien, ver buiten de stad, wachten de drie familieleden de nieuwsberichten op de radio af. De geruchten over de toedracht van de ramp verspreiden zich snel. Was het een technisch mankement? Een natuurramp? Of toch een terroristische aanval?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Into the Forest Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Into the Forest

acties