Little Men (2016)

Be on each other's side.

Een ruzie tussen volwassenen heeft grote gevolgen voor de vriendschap tussen twee jonge jongens in Brooklyn.
play

6,3 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Griekenland
  • Verenigde Staten
  • Brazilië
85 Min Griekenland

Wanneer de grootvader van 13-jarige Jake overlijdt, verhuist z'n familie terug naar Brooklyn. Hier raakt hij bevriend met de charismatische Tony, wiens vrijgezelle moeder Leonor de jurkenwinkel beneden runt. Wanneer Jake’s ouders Brian en Kathy de huur van dit pand willen verhogen, krijgen ze een woedende Leonor op hun dak. Aanvankelijk merken Jake en Tony niet zoveel van de rel, in plaats daarvan bouwen ze een bijzondere vriendschap op en komen ze erachter hoe fijn het is om op te groeien in Brooklyn. Toch kunnen ze de problemen van hun ouders niet voorgoed ontlopen en begint het conflict hun vriendschap te beïnvloeden.

Regie
Ira Sachs
Cast
Jennifer Ehle, Alfred Molina, Greg Kinnear, Arthur J. Nascarella, Talia Balsam, Stella Schnabel, Paulina García, Yolonda Ross, Michael Barbieri, John Procaccino, Clare Foley, Stan Carp, Andy Karl, J.P. Serret, Elia Monte-Brown, Theo Taplitz, Ching Valdes-Aran, Maliq Johnson, Leah Gardiner, Anthony A. Flamminio.
Release
25.01.2016
Release NL
18.05.2017
Release DVD
20.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ira Sachs | Cast: Greg Kinnear (Brian Jardine), Jennifer Ehle, (Kathy Jardine), Paulina García (Leonore), Michael Barbieri (Tony Calvelli), Theo Taplitz (Jake Jardine) | e.a.| Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2017

In Sachs' eerdere film Love is Strange moest een van de hoofdpersonen verhuizen wanneer hij ontslagen wordt vanwege zijn homoseksuele geaardheid. In Little Men is het de verhuizing zelf, die de aanleiding vormt voor het drama.

Jake is een introverte jongen met weinig vrienden. Maar als zijn opa overlijdt, erft zijn vader een appartement in Brooklyn. Jake en zijn ouders gaan daar wonen en Jake raakt bevriend met buurjongen Tony. Zo stil als Jake is, zo uitbundig is Tony. Hun vriendschap komt echter om economische redenen onder druk te staan. Tony's moeder huurde jarenlang een winkelruimte van Jakes opa. Nu Jakes vader de rol van huurbaas overneemt, wil hij meer geld vangen voor de ruimte. Niet gek, want Brooklyn is een buurt in opmars. Maar Tony's moeder kan een hogere huur gewoonweg niet betalen. Terwijl de volwassenen bekvechten over geld, proberen de jongens hun vriendschap in stand te houden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Little Men

acties