Short Skin - I dolori del giovane Edo

Short Skin - I dolori del giovane Edo (2014)

One has to grow hard but without ever losing tenderness...

Puber Edo lijdt aan een gênante aandoening waardoor hij de gierende hormonen in zijn lijf in bedwang moet houden. Naturel en lichtvoetig Italiaans coming-of-agedrama.
play

6,5 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
86 Min Italië

Een moeilijke tienerjongen probeert om te gaan met een gebrek aan zelfvertrouwen en seksuele druk van buitenaf.

Regie
Duccio Chiarini
Cast
Francesco Acquaroli, Bianca Nappi, Marianna Raschillà, Francesca Agostini, Matteo Creatini, Bianca Ceravolo, Michele Crestacci, Crisula Stafida, Lisa Granuzza Di Vita, Anna Ferzetti, Edoardo Pagliai, Lucilla Tarita Bastet Teti, Nicola Nocchi.
Release
30.08.2014
Release NL
28.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Duccio Chiarini | Cast: Matteo Creatini (Edo), Francesca Agostini (Bianca), Nicola Nocchi (Arturo), Miriana Raschillà (Elisabetta), Bianca Ceravolo (Olivia), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2014

Edo is een puber die moet zien om te gaan met de normale problemen die bij zijn leeftijd horen. Prangende zaken als bemoeizuchtige ouders, populariteit onder leeftijdsgenoten en natuurlijk de omgang met de andere sekse. Maar de Italiaanse jongen van zeventien heeft er nog een probleempje bij. Van het gênante soort welteverstaan. Bij de Italiaanse dramatische komedie Short Skin luidt de ondertitel: I Dolori del Giovani Edo hetgeen zich laat vertalen als Het Lijden van de Jonge Edo. Edo moet namelijk door het leven met de aandoening phimosis. Nu niet gelijk aan het googelen slaan en vooral niet als je net je avondeten op schoot of achter de kiezen hebt. Edo heeft last van een te krappe voorhuid. Lekker handig als de hormonen door je lijf gieren en er een meisje is dat best interesse heeft om met je de koffer in te duiken. Voor Edo staat seks echter synoniem aan onhandigheid en pijn. Bovendien is er ook nog eens zijn omgeving die kennelijk over niets anders dan seks kan praten.

Edoardo, zoals hij voluit heet, is een dunne slungelige en sympathieke jongen. Door zijn medische toestand vermijdt hij intiem contact met de dames. Vriendschappen met ze sluiten is praktischer. Edo’s beste vriend schept doorlopend op over zijn seksuele drift en aanstalten om zijn maagdelijkheid te verliezen en Edo gaat er aarzelend in mee. Hij heeft er geen flauw benul van dat vriend Arturo eigenlijk net zo onzeker is en dat dit alles helemaal niet af hoeft te hangen van een probleem onder de gordel. Maar dit is niet de enige turbulentie die Edo ervaart. Zijn ouders hebben een rammelend huwelijk en zus Olivia probeert haar hond aan nageslacht te helpen. Gedurende een in alle betekenissen van het woord verhitte zomer in de omgeving van Pisa, moet Edo niet alleen zijn gezinssituatie zien te verwerken, maar ook zichzelf met alle makken zien te accepteren. Jeugdvriendinnetje Bianca voert onbedoeld de druk op Edo nog meer op, omdat zij haar hele toekomst al lijkt te hebben uitgestippeld. En dan is er nog de wulpse zangeres Elisabetta die een avontuurtje met Edo ook wel ziet zitten. De beide dames vinden Edo nou juist zo sympathiek omdat hij zich niet als een hormonale puber op hen stort, maar ze weten niet waar Edo’s terughoudendheid vandaan komt.

videotrailers & clips