In the Heights

In the Heights (2020)

Turn Up the Volume on Your Dreams

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

In the Heights is en nieuwe romantische musical drama geregisseerd door Jon M. Chu, de regisseur van Crazy Rich Asians en Now You See Me 2.

De film gaat over de jongen Usnavi (Anthony Ramos) die in Washington Heights woont, maar ervan droomt om terug te keren naar het eiland in de Dominicaanse republiek. Ondanks dat het tegen zijn droom in gaat, begint Usnavi ook gevoelens te krijgen voor het meisje uit de buurt Vanessa (Melissa Barrera), die als modeontwerper werkt en waarschijnlijk toch niet met hem mee terug wil gaan. Ondertussen proberen zijn vrienden Benny (Corey Hawkins) en Nina (Leslie Grace) de immigratiegemeenschap van Washington Heights te helpen.

Het scenario van deze film is geschreven door Quiara Alegria Hudes en is verder gebaseerd op het muzikale toneelstuk van Lin-Manuel Miranda. Quiara Alegria Hudes is nog een beginnende filmschrijver wat wel aan deze film valt terug te zien, want de verschillende verhalen lopen wat te rommelig door elkaar heen en er komt noot echt een duidelijk hoofdpersonage in de film naar voren. Dit kan het lastig maken om de gehele film goed te blijven volgen. De film wordt zo eigenlijk meer gedragen door de verschillende vermakelijke muziek en dans scenes.

Regisseur Jon M. Chu heeft als regisseur gelukkig wel ervaring met het regisseren van musical scenes, want hij heeft eerder wat Step Up films geregisseerd. Ondanks zijn ervaring maakt hij helaas niet veel bijzonders van de scenes in deze film. Een paar scenes blijven hangen dankzij de het mooie zang en dans talent, maar door de lange speelduur van de film vergeet je vele andere scenes wanneer deze voorbij zijn. Net als bij Crazy Rich Asians heeft Jon M. Chu ook weer een film gemaakt die meer een bepaalde doelgroep aanspreekt. In deze film richt hij zich namelijk meer op de Latijns-Amerikanen, die voor gelijkheid en gerechtigheid proberen te zorgen in Amerika. Deze film kan zo ook mensen aanspreken die zelf hun eigen thuisland zijn verlaten om in een ander land aan een veiliger of beter leven te beginnen.

Anthony Ramos en Corey Hawkins hebben in hun acteercarrière al eens eerder in een muzikale film gespeeld. Voor Melissa Barrera en Leslie Grace is dit pas hun eerste echte Hollywood film. Samen weten de vier met de rest van de filmcast voor vermakelijk dans, zang en acteerwerk te zorgen.