In the Heights (2020)

Turn Up the Volume on Your Dreams

Omarm de vreugde met zingende en dansende latino's! Een betere zomerfilm komt er niet in 2021.
play

7,5 details

  • Drama
  • Muziek
  • Musical
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.In the Heights vermengt de energieke muziek en songteksten van Lin-Manuel Miranda met het unieke talent van regisseur Jon M. Chu om een verhaal te vertellen. Samen geven zij gestalte aan een ​​wereld die heel erg zichzelf is, maar waar iedereen zich in kan herkennen.

Regie
Jon Chu
Cast
Anthony Ramos, Leslie Grace, Corey Hawkins, Jimmy Smits, Susan Pourfar, Lin-Manuel Miranda, Stephanie Beatriz, Marc Anthony, Dascha Polanco, Daphne Rubin-Vega, Olga Merediz, Ariana Greenblatt, Ken Holmes, Melissa Barrera, Julia Harnett.
Release
24.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon M. Chu | Scenario: Quiara Alegría Hudes | Cast: Anthony Ramos (Usnavi), Melissa Barrera (Vanessa), Leslie Grace (Nina Rosario), Corey Hawkins (Benny), Olga Merediz (Abuela Claudia), Jimmy Smits (Kevin Rosario), Gregory Diaz IV (Sonny), Daphne Rubin-Vega (Daniela), Stephanie Beatriz (Carla), Dascha Polanco (Cuca), Noah Catala (Graffiti Pete), Lin-Manuel Miranda (Piragüero), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Jaar: 2021

Nog voor het musical-megasucces Hamilton was er op Broadway In the Heights. Die vestigde voor het eerst de aandacht op het muzikale talent van Lin-Manuel Miranda, die ermee een ode bracht aan de wijk waar hij opgroeide in New York: Washington Heights. Disney opende voor hem de deuren, zodat de componist ook aan de slag kon bij films zoals Vaiana en Mary Poppins Returns. En nu zijn magnum opus over rappende Founding Fathers zo'n begrip is geworden, kon het niet uitblijven: een verfilming van het eerste succes.

Centraal staat Usnavi, die een paar jaar in de toekomst het verhaal van zijn wijk vertelt aan een stel kinderen, onder wie zijn dochter. Hij had ooit een winkeltje in Washington Heights, waar hij lief en leed deelde met de hele buurt. Zijn beste vriend in het verhaal is Benny, die in een lokaal taxibedrijfje de planning doet. In de beautysalon werkt Vanessa, op wie Usnavi verliefd is. De hoop van iedereen in de wijk is gevestigd op Nina, de ex van Benny en tevens de dochter van diens baas. Zij zit op een van de topuniversiteiten van het land, Stanford, maar hoe lang nog? In the Heights gaat over hardwerkende latino's die de wijk uit proberen te komen, maar onlosmakelijk een band houden met de plek waar ze opgroeiden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

In the Heights Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

In the Heights

acties