'West Side Story'-actrice komt op voor musicalverfilming 'Into the Heights'

'West Side Story'-actrice komt op voor musicalverfilming 'Into the Heights'

Goede bedoelingen van Rita Moreno schieten eveneens in het verkeerde keelgat van gevoelige fans.

Gisteren kwam er al een FilmTotaal artikel langs i.v.m. de 'aanklacht' wegens colorisme in de musicalverfilming Into the Heights. Lin-Manuel Miranda, de bedenker van de Broadway-musical en eveneens het brein achter de razend populaire Hamilton-musical, bood meteen zijn verontschuldigingen aan. Actrice Rita Moreno vindt dat dit niet nodig is.

De 89-jarige Puerto Ricaanse actrice, o.a. bekend van de originele West Side Story, vindt het onzin dat sommigen zeggen dat er niet genoeg latino-acteurs met een donkere huidskleur prominent in beeld komen.

Verdediging
Zo zegt Moreno: ''Het is ook nooit goed. Lin-Manuel Miranda heeft geheel eigenhandig de Latijns-Amerikaanse en Puerto Ricaanse cultuur geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Dat is iets waar ik nooit in ben geslaagd, ondanks het feit dat ik dat maar wat graag had willen doen. Hij deed het maar even!''

Moreno geef toe dat Puerto Ricanen zowel een lichte als donkere huidskleur kunnen hebben: ''Je ziet zo veel verschillende mensen en kleuren in Puerto Rico. Kunnen we het niet gewoon met rust laten? Men valt de verkeerde persoon aan''.

Kritiek
Het duurde echter niet lang voordat de nodige mensen ook wwer naar Moreno uithaalde. Ook zij vond het uiteindelijk toch nodig om zich te verontschuldigen.

''Ik ben heel teleurgesteld in mezelf. In mijn statement ter verdediging van Lin-Manuel Miranda hield ik geen rekening met de zwarte mensen in de latinogemeenschap''. Zie hieronder haar volledige bericht.



NieuwsFilm

meest populair