Musicalverfilming 'Into the Heights' beschuldigd van colorisme

Musicalverfilming 'Into the Heights' beschuldigd van colorisme

De bedenker van de populaire Broadway-musical laat van zich horen.

We horen vandaag de dag wel vaker de worden whitewashing of colorism voorbij komen. Nu wordt ook de musicalverfilming In the Heights op sociale media van colorism, ofwel discriminatie binnen een etnische groep tegen mensen met een andere huidskleur, beschuldigd.

Zo hebben meerdere mensen al hun ongenoegen getoond door te zeggen dat de cast grotendeels bestaat uit latino-acteurs met een lichtere huidskleur. Ondanks het feit dat er wel acteurs met een donkerde huidskleur opduiken, zijn zij voornamelijk op de achtergrond te zien.

Dit zorgde voor de nodige boze reacties. Bekijk er hieronder een paar.







Reactie
Lin-Manuel Miranda, de bedenker van de Broadway-musical en eveneens aan de verfilming meewerkte, heeft op Twitter al zijn verontschuldigingen aangeboden.



''Ik ben In the Heights beginnen te schrijven omdat ik me niet gezien voelde'' begint Miranda, die van Puerto Ricaanse afkomst is. ''Ik weet en begrijp dus goed hoe pijnlijk en frustrerend het is om niet gezien te worden''.

Excuses
Miranda wil zich dan er dan ook voor excuseren: ''We hebben echt geprobeerd om een mozaïek te maken van een latinogemeenschap maar we schoten tekort. Het spijt me verschrikkelijk. Bedankt voor jullie feedback. Ik beloof dat ik in de toekomst beter zal doen en ik ben vastberaden om bij te leren en te evolueren''.

NieuwsFilm

meest populair