Universal Pictures onthult de eerste trailer voor 'Wicked'

In december moet het eerste deel van Wicked de bioscopen vol krijgen.

Auteur:
Universal Pictures heeft de eerste beelden vrijgegeven voor de grote musicalfilm Wicked die eind 2024 in de bioscopen gaat verschijnen. Het betreft het eerste deel uit een tweeluik.

De films volgen twintig jaar na het succes van de bekende musical die overal ter wereld voor uitverkochte zalen zorgde.

Niet verteld Oz-verhaal
De film laat het onvertelde verhaal van de heksen van Oz zien. De met een Emmy, Grammy en Tony bekroonde ster Cynthia Erivo, bekend uit Harriet, Broadway's The Color Purple zien we als Elphaba, een jonge en onbegrepen vrouw met een ongebruikelijke groene huid. Ze moet haar ware kracht nog ontdekken.

De superster Ariana Grande (Don't Look Up) zien we als Glinda, een populaire jonge vrouw, verguld door privileges en ambitie, die haar ware hart nog moet ontdekken. De twee ontmoeten elkaar op de Shiz University in het Land van Oz.

November
De musical werd gebaseerd op het boek Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West uit 1995. De film wordt geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en er zijn ook rollen voor Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode en Jeff Goldblum.


Op 27 november moet de film van Universal Pictures in de wereldwijde bioscoopzalen te zien zijn, en het tweede deel staat al gepland voor 26 november 2025.

NieuwsFilm

meest populair