Lean on Pete (2017)

You Can't Get Anywhere On Your Own

Prijswinnend acteur Charlie Plummer zoekt koortsig naar houvast in een melancholiek coming-of-agedrama over mens en dier.
play

7,4 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Avontuur
  • Verenigd Koninkrijk
121 Min Verenigd Koninkrijk

Charley onderneemt een gevaarlijke reis, op zoek naar zijn lang verloren tante en een mogelijk thuis. Zijn zoektocht brengt hem naar een paardwedbaan in Portland, de woestijn van Oregon en de stad Denver.

Regie
Andrew Haigh
Cast
Steve Buscemi, Travis Fimmel, Steve Zahn, Chloë Sevigny, Amy Seimetz, Alison Elliott, Rusty Tennant, Ayanna Berkshire, Dana Millican, Charlie Plummer, Lewis Pullman, Jason Rouse, Julia Prud'homme, Justin Rain, Curtis McGann, Mike Brakefield, Rachael Perrell Fosket, Dennis Fitzpatrick, Connor Brenes, Jason Beem, Tolo Tuttele, Kurt Conroyd.
Release
01.09.2017
Release NL
31.05.2018
Release DVD
09.10.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Haigh | Cast: Charlie Plummer (Charley), Amy Seimetz (Lynn), Travis Fimmel (Ray), Steve Buscemi (Del), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2017

Nog voordat de zon brandend heet wordt, jogt de vijftienjarige Charley 's ochtends vroeg graag door de kale landschappen van Portland, Noordwest-Amerika. Dan is hij alleen; met zijn hoofd ergens anders dan in het huis waar zijn vader hoogstwaarschijnlijk met de zoveelste inwisselbare scharrel verblijft. Het huis is geen thuis, enkel een dak boven Charleys hoofd. Het krakkemikkige geval is verwaarloosd en zelfs zo smerig dat de cornflakes in de koelkast moeten staan zodat de kakkerlakken er niet bij kunnen. Dat is voor de introverte protagonist inmiddels de gewoonste zaak van de wereld.

Alles went in Lean on Pete. Het leven komt hoe het komt en je moet er maar gewoon mee leren omgaan. Charley is op zichzelf aangewezen. Niemand bekommert zich om de jonge tiener die volledig is onthecht van zijn gezin. Zijn vader houdt zich bezig met werk, alcohol en vrouwen. Charleys moeder is al jaren uit beeld en familie, op een verre tante na, kent hij niet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Lean on Pete

acties