Oasis: Supersonic (2016)

The incredible true story of the band that defined an era.

Oasis is toch vooral Noel en Liam Gallagher, compleet met hun arrogantie en maniertjes. Maar gelukkig draait het in deze docu ook vooral om de muziek.
play

7,3 details

  • 122 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Biografie
  • Verenigd Koninkrijk
122 Min Verenigd Koninkrijk

'Supersonic' volgt de reis van Oasis vanaf het begin in 1991 tot hun monsterconcerten te Knebworth in 1996 op de piek van hun populariteit. Het verhaal van een eerst kleine Manchester-band die één van de grootste Britse bands ooit wordt.

Regie
Mat Whitecross
Cast
Noel Gallagher, Liam Gallagher, Alan McGee, Paul Arthurs, Oasis, Paul McGuigan, Tony McCarroll, Marcus Russell, Peggy Gallagher, Maggie Mouzakitis, Paolo Hewitt, Jason Rhodes, Phil Smith, Owen Morris, Christine Biller, Debbie Turner, Mark Coyle, Paul Gallagher.
Opbrengst
$ 226.286
Release
02.10.2016
Release NL
06.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Mat Whitecross | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2016

Op archiefbeelden zien we de repetities van een Oasis in oprichting. Noel Gallagher was al vanaf zijn tienerjaren druk met muziek bezig en zat in allerlei bandjes. Zijn jongere broer Liam heeft het zingen pas net opgepakt en is een bandje gestart. Nadat Noel bij een optreden kwam kijken, raakte hij onder de indruk van de zangkwaliteiten van Liam en wilde hij dolgraag aansluiten bij de band. Oasis moest nog debuteren met Definitely Maybe, maar nu al vechten de broers Gallagher elkaar de tent uit. Ze vergelijken zich met Kaïn en Abel, het kroost van Adam en Eva dat elkaar naar het leven stond. Ze kunnen niet met en zonder elkaar en dit is tot de dag van vandaag zo gebleven.

De Britse band is in een paar jaar tijd enorm groot geworden. De muziekdocumentaire Supersonic, mede geproduceerd door de Gallaghers, verhaalt over de periode van de eerste twee albums. Oasis brak definitief door met (What's the Story) Morning Glory?, waarop fenomenale tracks als 'Wonderwall', 'Champagne Supernova' en wellicht wel het beste nummer uit hun oeuvre, 'Don't Look Back in Anger' te vinden waren. Er wordt afgetrapt met het moment waarop de band onmogelijk nog groter kon worden, waarna wordt teruggeblikt hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Wat volgt is een soap van ruzies, geniale ingevingen, bandleden die de toko verlaten, geruzie met de pers en foute uitspraken. Maar er is gelukkig ook veel aandacht voor de muziek. Wat hieruit duidelijk wordt is dat Oasis Liam en Noel is. Al het andere en alle anderen zijn bijzaak.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Oasis: Supersonic

acties