Hartenstrijd (2016)

In de Amsterdamse Pijp slaan twee wanhopige zielen met elkaar aan het daten, maar onder valse voorwendselen. Romkom van Nederlandse bodem voor de rasechte liefhebber.
play

5,3 details

  • Komedie
  • Nederland
Nederland

De maat is vol voor motoragente Tina. Het is de zoveelste keer dat ze bedrogen is door een man. Ze gaat alleen nog maar daten voor de seks, maar dat gaat al snel mis.

Regie
Janice Pierre
Cast
Jennifer Hoffman, Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven, Anniek Pheifer, Tibor Lukács, Oscar Aerts, Myrthe Hogeterp, Miro Kloosterman, Bart van den Berg.
Release
27.10.2016
Release NL
27.10.2016
Release DVD
23.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Janice Pierre | Cast: Jennifer Hoffman (Tina), Tibor Lukács (Sven), Eva van de Wijdeven (Fleurtje), Aniek Pheifer (Merel), Osca Aerts (Dennis), Georgina Verbaan (Mara), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2016

Romkoms verlopen doorgaans volgens een vast stramien. De tortelduifjes dralen langdurig om elkaar heen, komen uiteindelijk nader tot elkaar, lijken elkaar door een misverstand toch weer kwijt te lopen, maar worden door het lot of goede vrienden geholpen waardoor het allemaal toch nog goed komt. Vaak met een dramatische race tegen de klok naar de luchthaven of iets dergelijks. Dit format heeft het genre kennelijk nodig, maar het is de uitwerking - die vaak in de details zit - die een goede romantische komedie van een slechte onderscheidt. In de polderromantiek van Hartenstrijd, het officieuze vervolg op Sanne Vogels Hartenstraat, draait alles om een foute weddenschap in de Amsterdamse Pijp.

Tina is een motoragente die in de eeuwige liefde gelooft en zich wanhopig aan mannen vastklampt. Als haar vriend, een piloot, het uitmaakt is ze in alle staten. Ze heeft de breuk niet aan zien komen en besluit, terwijl ze bij haar beste vriendin Fleurtje intrekt, dat ze het een jaar zonder vaste relatie gaat doen. Tina besluit bij wijze van experiment alleen nog maar voor de oppervlakkige, veelal lichamelijke ontmoetingen te gaan. Ze gaat lekker casual daten met Sven, die bekend staat als 'de slet van de Pijp' en net als zijn vader de een na de andere dame het bed in sleurt. Met zijn beste vriend sluit Sven een weddenschap dat hij vijf dates met een vrouw moet doorstaan zonder dat het uitdraait op seks. Uitgerekend dit tweetal kiest elkaar uit om de weddenschap dan wel de nieuwe levensfilosofie aan te gaan. De misverstanden en miscommunicaties liggen op de loer.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hartenstrijd Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.