Gesteggel over geld en noodgedwongen samen blijven wonen zijn twee garanties voor drama tussen een gescheiden echtpaar.
play

6,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
100 Min Frankrijk

Boris en Marie willen na een jarenlang huwelijk scheiden. Maar Marie is eigenaar van het huis waarin ze wonen, terwijl Boris dat compleet verbouwd heeft. Er is geen andere optie dan samen te blijven…

Regie
Joachim Lafosse
Cast
Bérénice Bejo, Tibo Vandenborre, Cédric Kahn, Catherine Salée, Marthe Keller, Philippe Jeusette, Jade Soentjens, Ariane Rousseau, Pascal Rogard, Maxime Kesteman, Lara Seldrum, Annick Johnson, Margaux Soentjens, Bernard Dauchot, Francesco Italiano.
Release
08.06.2016
Release NL
27.10.2016
Release DVD
15.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Lafosse | Cast: Bérénice Bejo (Marie Barrault), Cédric Kahn (Boris Marker), Marthe Keller (Christine), Jade Soentjens (Jade), Margeaux Soentjens (Margeaux), e.a. | Jaar: 2016 | Speelduur: 100 minuten

Trouwen doe je als koppel samen, scheiden ook. Dat laatste blijkt in de praktijk vaak een stuk ingewikkelder, vooral wanneer een financieel meningsverschil om de hoek komt kijken. De Belgische regisseur Joachim Lafosse biedt in zijn nieuwste film een economische blik op een huwelijksbreuk, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Echtpaar Marie en Boris besluiten om na een vijftienjarig huwelijk uit elkaar te gaan. Op papier althans, want sinds aannemer Boris zonder werk zit, kan hij het zich niet veroorloven om een tijdelijke nieuwe woning te betrekken. Bovendien meent Boris nog recht te hebben op een forse smak geld voor de renovaties die hij aan het huis heeft aangebracht. Beiden blijken een vruchtbare voedingsbodem voor huiselijke confrontaties, evenals een nieuwe aanwas van praktische problemen: hoe zit het bijvoorbeeld met etenstijd, wanneer beide ouders thuis zijn maar slechts één volgens afspraak het recht heeft om de kinderen te zien?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

L'économie du couple

acties