Perfetti sconosciuti

Perfetti sconosciuti (2016)

Ognuno Di Noi Ha Tre Vite: Una Pubblica, Una Privata E Una Segreta.

Zeven goede vrienden gaan de uitdaging aan elk bericht of oproep van hun mobieltje met elkaar te delen. Verbaal Italiaans vuurwerk over de waarheid en waarde van vriendschap.
play

7,1 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
97 Min Italië

Zeven jeugdvrienden komen bij elkaar voor een etentje. Ze besluiten elk SMS’je, mailtje en telefoontje dat ze binnenkrijgen te delen, met de onthulling van een reeks geheimen als gevolg.

Regie
Paolo Genovese
Cast
Giuseppe Battiston, Marco Giallini, Edoardo Leo, Kasia Smutniak, Alba Rohrwacher, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Benedetta Porcaroli, Elisabetta De Palo, Tommaso Tatafiore, Noemi Pagotto.
Release
17.02.2016
Release NL
17.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Genovese | Cast: Giuseppe Battiston (Peppe), Anna Foglietta (Carlotta), Marco Giallini (Rocco), Edoardo Leo (Cosimo), Valerio Mastandrea (Lele), Alba Rohrwacher (Bianca), Kasia Smutniak (Eva), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2016

Grote delen van onze wereldbevolking zijn inmiddels zo'n beetje vergroeid met de smartphone. Deze verslaving leidt tot extreme situaties, waar ook fervente bioscoopgangers zich ongetwijfeld aan ergeren. Als je een restaurant binnenloopt hebben negen van de tien eters een mobieltje naast het bord liggen. Er zijn zelfs al voorstellen gedaan om de voetgangerslichten te verplaatsen van een paal naar de rand van het trottoir zodat je niet meer van je mobiel op hoeft te kijken om te zien of je mag oversteken. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij, maar mensen vergeten weleens dat hun hele privéleven er inmiddels in terug te vinden is. Daar kom je pas achter als je het stukje techniek verliest. Het apparaatje voedt ook nog eens de vermoedens dat iedereen wel iets te verbergen heeft. Voor een groep Italiaanse vrienden is het tijd voor een test. Hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Want lukt het ze om tijdens een etentje elk gesprek met luidspreker aan te beantwoorden en elk mailtje, sms'je of appje hardop voor te lezen en te beantwoorden?

Perfetti Sconosciuti, ook wel bekend onder de Engelse titel Perfect Strangers kent een toneelmatige opzet, waarbij de verbale actie zich grotendeels in een enkele ruimte afspeelt. Centrale vraag is of het gebruik van mobiele telefoons mensen van elkaar heeft vervreemd. Kennen we elkaar nog wel werkelijk zo goed als we denken of gaat er in het mobieltje een hele schaduwwereld schuil waar maar enkelen deelgenoot van zijn? Het voorstel om elkaar volledige openheid van zaken te bieden is natuurlijk de kat op het spek bieden. Regisseur Paolo Genovese introduceert zeven personages, waarvan drie koppels en een voormalig vrijgezel wiens nieuwe partner verstek laat gaan wegens ziekte. Het zevental - onder wie een psychologe, arts, taxichauffeur en kantoorklerk - kent elkaar al decennialang. De hechte vrienden vormen een divers gezelschap van verschillende leeftijden, hetgeen garant staat voor een boeiende dynamiek.

videotrailers & clips