Mein Blind Date mit dem Leben
Licht verteerbaar drama en (flauwe) grapjes wisselen af in deze feelgoodfilm over een slechtziende die werkt in de hotelbranche.
play

6,6 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Biografie
  • Drama
  • Duitsland
111 Min Duitsland

Saliya Kahawatte ziet bijna niets. Maar met hulp van een vriend doet hij al vijftien jaar alsof hij gewoon kan zien, waardoor hij zelfs manager van een restaurant in een groot luxehotel is geworden. Maar dan dreigt zijn geheim onthuld te worden.

Regie
Marc Rothemund
Cast
Kostja Ullmann, Rainer Reiners, Anna Maria Mühe, Uwe Preuss, Rouven Blessing, Herbert Forthuber, Ricardo Ewert, Samira El Ouassil, Jackie Hill, Michael Koschorek, Michael Grimm, Jacob Matschenz, Ludger Pistor, Gerald Alexander Held, Kida Ramadan, Johann von Bülow, Nilam Farooq, Henry Buchmann, Kim Girschner, Saliya Kahawatte.
Release
24.11.2016
Release NL
16.03.2017
Release DVD
03.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Rothemund | Cast: Kostja Ullmann (Saliya Kahawatte), Jacob Matschenz (Max), Johann von Bülow (Kleinschmidt), Anna Maria Mühe (Laura), Kida Khodr Ramadan (Hamid), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2017

Een personage met een lichamelijke handicap én een ongelooflijke wilskracht is een zegen voor een feelgoodfilm. De kloof die tussen zijn dromen en de realiteit gaapt kan immers niet groter worden, zou je zeggen. Zo'n tegenstelling levert in eerste instantie veel gemak op voor de scenarioschrijvers: met weinig inspanning kunnen zij obstakels opwerpen die passen bij de problematiek van het beperkte personage.

Als een van de schrijvers dan zélf een ervaringsdeskundige blijkt te zijn, dan is het schrijven van een scenario helemaal een peulenschil. In het geval van het waargebeurde Mein Blind Date mit dem Leben is dat de in Duitsland geboren Saliya Kahawatte, die een autobiografie schreef over zijn strubbelingen met een zeldzame oogziekte. Wat begon met een klein grijs vlekje op zijn netvlies, breidde zich al snel uit tot een olievlek; binnen de kortste keren was hij het grootste deel van zijn gezichtsvermogen kwijt. Volgens de oogarts ziet hij nu nog maar voor vijf procent.

videotrailers & clips