Tour de France
Gérard Depardieu en rapper Sadek pingpongen met vooroordelen in deze Franse roadmovie.
play

5,1 details

  • 95 Min
  • Frankrijk
95 Min
Frankrijk

Far’Hook is een rapper. Hij wordt gedwongen Parijs te verlaten en werkt daarom als chauffeur voor de vader van zijn producent. Ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee en de grote culturele verschillen vormt zich al snel een onwaarschijnlijke vriendschap tussen het duo.

Regie
Rachid Djaidani
Cast
Gérard Depardieu, Louise Grinberg, Kamel Zouaoui, Sadek, Nicolas Marétheu, Mabô Kouyaté, Raounaki Chaudron, Alain Pronnier, Kheira Bouabdelli, Prescillia Andreani, Florida Cheikh, Christine Hevers, Corinne Hamida, Lionel Richard, Kounda.
Release
23.11.2016
Release NL
19.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Rachid Djaidani | Cast: Gérard Depardieu (Serge Desmoulins), Sadek (Far'Hook), Nicolas Marétheu (Bilal), Louise Grinberg (Maude), Mabô Kouyaté (Sphynx), Raounaki Chaudron (Fatoumata), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2016

Geen film over de beroemde wielerwedstrijd, maar regisseur Rachid Djaidani neemt de kijker wel mee op een rondreis door Frankrijk. Geheel volgens de regels van de roadmovie staan ook in Tour de France twee personages centraal die qua karakter, etniciteit en leeftijd totaal van elkaar verschillen, maar door de avonturen die zij onderweg beleven geleidelijk ontdooien en naar elkaar toe groeien. Hun toenadering is niet altijd even overtuigend, maar de bedoelingen van de makers zijn nobel.

De eerste minuten zien we zijn ogen nog niet. Die gaan schuil achter de klep van zijn pet. Al rappend en agressief gebarend met zijn handen, probeert rapper Far'Hook een statement te maken over het harde leven in de Parijse voorstad. Zijn publiek bestaat uit een groep plaatselijke hangjongeren. Zoals verwacht liggen zij overhoop met de rappers van een andere groep, waarvan Sphynx, een brutaal straatjoch met blonde dreadlocks, de leider is. Na een woordenwisseling tussen beide heren lopen de spanningen zo hoog op, dat Far'Hook gedwongen is om Parijs voor een tijdje te verlaten.

videotrailers & clips