The Son of Bigfoot
Prachtige animatiefilm over een jongen die zijn ware zelf ontdekt als hij oog in oog komt te staan met zijn dood gewaande vader.
play

5,8 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • België
  • Frankrijk
92 Min België

Outsider Adam onderneemt een grote queeste, op zoek naar het mysterie achter zijn vader. Die is al lang verdwenen, maar dan ontdekt de jonge tiener dat zijn pa niemand anders is dan de legendarische Bigfoot. Hij verstopt zich al jaren in het bos, om zichzelf te beschermen tegen het bedrijf HairCo., dat met hem wil experimenteren. Vader en zoon proberen de verloren tijd goed te maken, maar wat ze niet weten is dat HairCo. hen op de hielen zit.

Alt titel
Bigfoot Junior
Regie
Ben Stassen
Jérémie Degruson
Cast
Joey Camen, Chris Parson, Joe Thomas, Cal Brunker, Cinda Adams, David Epstein, Bob Barlen.
Release
06.12.2017
Release NL
26.07.2017
Release DVD
06.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeremy Degruson en Ben Stassen | Cast (Nederlandse stemmen): Buddy Vedder (Adam), Finn Poncin (Bigfoot), Kim-Lian van der Meij (Shelly), DIO (Wilbert), Dennis Weening (Trapper), Nicolette Kluijver (Weecha), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2017

Er valt onmogelijk op te boksen tegen de enorme bakken geld van de Amerikaanse en Japanse animatie-industrie, maar de Belg Ben Stassen komt heel dicht in de buurt van de kwaliteit die enkel met grote budgetten haalbaar is. Hem wordt echter weleens verweten dat hij de kunst te veel afkijkt. Zo doen de schildpadden in Sammy's Adventure wel erg denken aan die van Finding Nemo.

Hiermee doe je Stassen en zijn werk geen recht, want de filmmaker probeert wel degelijk zijn producties van een eigen smoel te voorzien. Bovendien heeft zijn animatiestudio een constante stroom aan projecten, waar Stassen altijd wel op een of andere manier aan verbonden is als regisseur. Het nieuwste werkje richt zich opvallend genoeg vooral op de Amerikaanse markt waar Bigfoot nog steeds een levende mythe is.

alle artikelen (1)

The Son of Bigfoot Nieuwsberichten