Vermakelijke en chaotische blik op twee vrouwen in hun zoektocht naar de ideale huisvrouw.
play

6,1 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Nederland
103 Min Nederland

Twee zussen en hun moeder worden gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere, rommelige zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Hun bohemiène moeder Loes heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze ‘hun’ familiehuis zullen verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen kan hen uit de financiële problemen houden. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’.

Regie
Barbara Bredero
Aniëlle Webster
Cast
Victoria Koblenko, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Leo Alkemade, Nazmiye Oral, Kay Greidanus, Richard Kemper, Ruben Brinkmann, Robert Nederlof, Daniël Brongers, Henny Nijhuis, Skip Wijsmuller, Anna van Dijk, Jasper van Beusekom.
Release
07.12.2017
Release NL
21.12.2017
Release DVD
19.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Aniëlle Webster | Cast: Eva van de Wijdeven (Gijsje), Jelka van Houten (Marjolein), Loes Luca (Loes), Jim Bakkum (Dominique), Waldemar Torenstra (Thijs), Kay Greidanus (Jasper), Victoria Koblenko (Titia), Leo Alkemade (Huib), Richard Kemper (Hugo), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2017

Vroeger was er die vrouw, of het nu je moeder, oma, tante of wie dan ook was. Die ene die alles voor je deed. Rommel die magisch verdwijnt, voedsel dat zomaar op je bord neerploft en je bed dat op de een of andere manier altijd is opgemaakt. Bestaat die huisvrouw nog wel in onze moderne wereld gevuld met ambitieuze carrièrevrouwen, drukke gezinnen en steeds meer hyperactiviteit? Huisvrouwen Bestaan Niet lijkt het al weg te geven in de titel, maar gaat toch op zoek naar het antwoord.

Gijsje is een controlfreak van het eerste uur en Marjolein een soort menselijke stoffer en blik die voortdurend rotzooi mag opruimen van kinderen, collega's, mannen met pijntjes, noem het maar op. Beide vrouwen hebben zo hun eigen idee over de ideale moeder en doen hun uiterste best dat te zijn. Terwijl Marjolein al een paar koters heeft rondrennen en dit haar professionele leven nogal in de weg staat, probeert succesvolle carrièrevrouw Gijsje juist wat chaos in haar leven te brengen door een kind te verwekken. De twee tegenpolen doen hun beklag bij hun bohémienne moeder, die al lang geleerd heeft dingen los te laten, alvorens het drietal terechtkomt in een wervelwind van problemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Huisvrouwen bestaan niet

acties