6,1 details

  • 75 Min
  • Japan
75 Min
Japan

Ringo en Inako zijn pas getrouwd en op de vlucht. Waarom is niet duidelijk, maar ze spelen gebeurtenissen uit hun verleden na, waar veel uit af te leiden valt.

Alt titel
Heart Beating in the Dark
Regie
Shunichi Nagasaki
Cast
Takashi Naitô, Taro Suwa, Shigeru Muroi.

Filmtotaal Recensie

Regie: Nagasaki Shunichi Speelduur: 104 minuten

In 1982 maakte de Japanse regisseur Nagasaki Shunichi een super 8-videofilm over een jong echtpaar dat in een klein, benauwend appartement naast harde, masochistische seks ook een donker geheim deelt. Namelijk dat van de moord op hun eigen kind, waarvan ze elkaar de schuld geven. Shunichi heeft zijn eigen film nu opnieuw gemaakt, en is door het IFFR geselecteerd als officiële openingsfilm van het festival dit jaar. Het is echter geen nauwkeurige remake geworden, maar een bijzonder vervreemdende herschikking.

Het is wel even wennen aan de grillige wijze waarop de onafhankelijke, Japanse filmer beelden van zijn gelijknamige 'origineel' afwisselt met de acteurs van toen, die elkaar nu opnieuw zien en de tragedie van toen goed willen maken. Daarnaast voert Shunichi twee jonge acteurs op die op bijna gelijke wijze eveneens in een klein appartement zitten en de moord op hun kind verwerken. Deze drie levels worden tot een wonderlijk geheel geweven, waarbij zelfs een vierde dimensie wordt toegevoegd door beelden van hoe de film wordt gemaakt. Regelmatig wordt er 'Cut!' geroepen, waarna we de regisseur zelf in beeld zien met zijn crew.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Yami utsu shinzô

acties