Hanauta dorobô

4,6 details

  • 92 Min
  • Japan
92 Min
Japan

Nagamiya wordt wakker, vastgebonden en opgesloten in een klein kamertje. Hij blijkt ontvoerd te zijn door Hasumi, een vrouw wiens zus door hem vermoord is. Maar Hasumi weet niet wat ze nu met Nagamiya moet doen en plaatst dus een oproep op het internet. Waarop diverse mensen langskomen: eigen rechter spelen, een lolletje hebben, bidden voor de man en hem doodslaan. Maar de dagen verstrijken en de band tussen de twee verandert.

Alt titel
The Lost Hum
Regie
Hiromasa Hirosue
Cast
Hiromasa Hirosue, Junya Nakahara, Izumi Takahashi.

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirosue Hiromasa | Cast: Hirosue Hiromasa, Takagi Ari, Takahashi Izumi e.a. | Speelduur: 90 minuten

Met The Lost Hum maakt de jonge, Japanse regisseur Hirosue Hiromasa (Kochi, 1978) zijn speelfilmdebuut. Hij speelt zelf de hoofdrol in deze op digitale video gedraaide produktie. Het handelt over een man, die is vastgebonden in een klein appartement, omdat hij een vrouw vermoordde. Haar zus weet niet goed wat ze met hem aan moet en laat anderen dit voor haar en voor henzelf beslissen.

Hasumi, de zus van de vermoorde vrouw, wil er geen autoriteiten bij betrekken, en roept via Internet mensen op om rechter voor haar te spelen. Die rechters komen massaal en nemen uitzonderlijk vaak de rol van beul op zich. Nagamiya wordt bont en blauw geslagen voor het oog van de digitale camera, die hem continu registreert. Op Internet kun je deze martelingen live & direct volgen. Drie scholieren besluiten na een paar foto's van de gevangene te hebben gemaakt met hun mobieltje dat ze hem even anoniem gaan afrossen, en gooien een handdoekje over de camera. Gekapte beulen die de verantwoordelijkheid nemen, maar de consequenties willen ontlopen.