Yadasht bar zamin

5,5 details

  • 78 Min
  • Drama
  • Iran
78 Min Iran

Een man en vrouw zijn blij met de komst van hun kind. Maar het kindje wordt dood geboren en de man is ontroostbaar. Hij komt al snel tot de conclusie dat God zijn kind de aardse vulgariteiten heeft willen besparen en besluit daarom alle kinderen uit het dorp te doden, om hen te beschermen tegen de slechtheid van de wereld.

Alt titel
Writing on the Earth
Regie
Ali Mohammad Ghasemi
Cast
Asiyeh Bakhshizad, Shirin Ghasemi, Hossein Moslemi.

Filmtotaal Recensie

Regie: Ali Mohammed Ghasemi | Cast: Hossein Moslemi, Asiyeh Bakhshizad, Shirin Ghasemi e.a. | Speelduur: 78 minuten

De Iraanse cinema heeft het natuurlijk niet uitgevonden, maar lijkt wel de grootste pleitbezorger van de opvatting dat film in essentie het vertellen van een verhaal met beelden is. Regisseur Ghasemi waarschuwt de bezoekers van de voorstelling op het IFFR bij voorbaat al dat als ze een degelijk verhaal verwachten, maar beter weg kunnen gaan. "I am from the new generation filmmakers from Iran. We tell a story with pictures. For the people who will stay, I hope that you will stay until the end of the movie."

Met een lengte van slechts 78 minuten lijkt dat geen probleem te gaan worden. Maar Ghasemi blijkt meerdere voorstellingen te hebben meegemaakt, en is door schade en schande wijs geworden. Ook op het IFFR haakten veel kijkers af voor die vijf kwartier om waren. Waarschijnlijk afgestompt door een overweldigende stortvloed aan beelden van een krankzinnige man met een hakmes in de sneeuw.