6,7 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Musical
  • Romantiek
  • Japan

Amechiyo wordt verliefd op Tanukihime. Er is echte reen probleem, want hij is een verbannen prins en zij is een hond, vermomd als mens.

Alt titel
Princess Raccoon
Regie
Seijun Suzuki
Cast
Ziyi Zhang, Jô Odagiri, Mikijiro Hira, Hiroko Yakushimaru, Taro Yamamoto, Miwako Ichikawa, Eisuke Sasai, Papaiya Suzuki, Noriko Shiina, Akira Matsushita, Hibari Misora, Gentaro Takahashi, Saori Yuki, Taro Nanshu, Federico Aletta.

Filmtotaal Recensie

Regie: Suzuki Seijun | Cast: Zhang Ziyi (Prinses Tanuki), Joe Odagiri (Prins Amechiyo), Hiroko Yashimaru, Saori Yuki, Mikijiro Hira, Hibari Misora e.a. | Speelduur: 113 minuten

Prinses Tanuki (Japans voor wasbeer, raccoon in het Engels) ontmoet een prins, Amechiyo. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar omdat zij een wasbeer in mensenvorm is en hij maar een gewoon mens, zijn er heel wat krachten aan het werk om hen uit elkaar te houden. Zoals Amechiyo’s vader, Azuchi, die zijn eigen zoon wil doden omdat hij zichzelf de mooiste van het land vindt en bang is dat zijn zoon hem daarin voorbij zal streven.

Het verhaal van Princess Raccoon is globaal gezien een ouderwets sprookje, maar de uitwerking ervan is sprankelend en origineel. Dat is vooral te zien aan de sets en decors waar veel zorg aan is besteed. De magie van de wasberen (een stukje Japanse mythologie dat al eerder op film te zien is geweest) staat heel wat creativiteit toe qua beeld en geluid. Zo stappen personages zomaar van de ene in de andere set, zonder dat de tijd verstrijkt; en worden de acties van de ‘wasberen’ (gewone acteurs met eventueel wat wasbeerachtige make-up) regelmatig begeleid door allerlei vreemde en grappige geluiden. De choreografie is uitermate geraffineerd en vaak zeer humoristisch.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Operetta tanuki goten

acties