Ai li si de jing zi

5,7 details

  • 87 Min
  • Romantiek
  • Taiwan
87 Min Taiwan

Zangeres Jin heeft een lesbische relatie met Mi. Ze spreken af, dat wanneer een van hen het met een jongen aanlegt, hun relatie ophoudt. Mi ontmoet Hao en krijgt een affaire met hem, maar begint zich zenuwachtig te voelen, want ze wil de labieler wordende Jin niet kwijtraken.

Alt titel
Reflections
Regie
Hung-i Yao
Cast
Jack Kao, Chun-hao Tuan, Yi-Ching Lu, Nikki Hsin-Ying Hsieh, Gin Oy.

Filmtotaal Recensie

Regie: Yao Hung-i | Cast: Tuan Chun-hao, Oy Gin, Nikki Shie, Lu Yi-ching, Jack Kao | Speelduur: 87 minuten

Jin en Mi hebben een lesbische relatie. Nadat een waarzegster Mi verteld dat ze iemand zal ontmoeten die veel van haar zal houden, ontmoet ze een jongen, Hao. Zij is er van overtuigd dat Hao deze persoon is en wordt langzamerhand verliefd op hem. Jin krijgt dit door en raakt jaloers. Haar wraak is bitterzoet.

Althans, zo luidt de festivalbeschrijving van de film. Verwacht echter geen bloedige wraak, sterker nog, wat als wraak wordt bestempeld kan net zo goed worden gezien als het gevolg van eenzaamheid, onzekerheid en emotionele instabiliteit. Een gemoedstoestand die overigens mede wordt veroorzaakt doordat Jins moeder er met een nieuwe liefde vandoor gaat en haar alleen achterlaat. De ingewikkelde relaties die uiteindelijk lijken te ontstaan, bieden eveneens weinig zekerheid of stabiliteit aan de betrokken partijen. Daarom is het regiedebuut van Yao Hung-i dan ook niet zozeer een relatiedrama maar meer een schets van het moderne, gecompliceerde leven van jonge mensen in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, waar individualisme de dienst uitmaakt terwijl zelfverzekerdheid ver te zoeken is.