Virgin (2005)

5,8 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Indonesië
114 Min Indonesië

Drie Indonesische meisjes, vrienden van de middelbare school, gaan op een reis waar geld, seks, geweld en alcohol belangrijker zijn dan hun eigen dromen.

Regie
Hanny Saputra
Cast
Ayu Azhari, Henidar Amru, Ari Sihasale, Tio Pakusodewo, Uli Auliani, Mike Muliadro, Laudya Cynthia Bella, Ardina Rasti, Angie Virgin, Unique Priscilla.

Filmtotaal Recensie

Regie: Hanny R. Saputra | Cast:: Laudya Cinthya Bella, Ardina Rasti e.a. | Speelduur: 110 minuten

Onderschat nooit het belang van je maagdelijkheid, hoe zwaar je het ook te verduren krijgt. Het lijkt een spreuk uit een laatmiddeleeuwse tekst, maar is in werkelijkheid de tekst uit het openings- en slotlied van deze, als hip geafficheerde film uit Indonesië. In Virgin worstelen drie pubermeisjes in Jakarta zich door zo'n beetje alle problemen heen die in een gemiddelde soapserie worden uitgesmeerd over een heel seizoen: ongewenste zwangerschap, prostitutie, gescheiden ouders, overspel, roken, drinken, seksueel misbruik en een aanvaring met een lokale drugsbaron.

Drie vriendinnen ontmoeten elkaar in een cafetaria om lekker bij te kletsen over jongens, muziek en mobiele telefoons. De jongste, meest recalcitrante van de drie, heeft weinig geld, maar denkt dat wel nodig te hebben om respect te krijgen. Ze besluit haar maagdelijkheid te verkopen zodat ze een mobieltje met camera kan aanschaffen. Vijf minuten later is het klusje geklaard door een vieze, oude vent op het toilet van het winkelcentrum. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met de meiden en hun vriendschap. Ze komen terecht in een milieu van drank, drugs en prostitutie waar ze zich moeilijk aan kunnen onttrekken.