The Roost (2005)

CAUTION...If They Bite You...Kill Yourself!

5,5 details

  • 80 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

Vier vrienden, op weg naar een huwelijk, komen vast te zitten in een mysterieuze boerderij. Nachtwezens ontwaken en de ondoden komen op, waarmee een nacht vol meedogenloze horror begint!

Regie
Ti West
Cast
Tom Noonan, Larry Fessenden, Ti West, Wil Horneff, John Speredakos, Heather Robb, Sean Reid, Graham Reznick, Karl Jacob, Vanessa Horneff, Barbara Wilhide, Tom Hamilton, Richard Little, Mary Schmidt.

Filmtotaal Recensie

Regie: Ti West | Cast: Tom Noonan, Karl Jacob, Vanessa Horneff e.a. | Speelduur: 80 minuten

Regisseur Ti West heeft met dit debuut geprobeerd om het lage budget effectief te gebruiken door de film neer te zetten als een ouderwetse monsterfilm, zoals ze tot de jaren tachtig nog op de Amerikaanse en Britse televisie te zien waren. Hij opent The Roost dan ook met een echte horrorgastheer, die de film inleidt en je alvast in de juiste griezelstemming brengt. De hoofdfilm heeft door een dergelijke aankondiging direct al een knullige charme en je weet dat je een rechttoe-rechtaan verhaal krijgt opgediend. Van veel poespas is dan ook geen sprake, maar er is eigenlijk nergens sprake van, want het is een wel erg onopzienbarend filmpje geworden.

Een kerkhof. Het onweert en in de verte zien we de contouren van een kasteel. Een enge gastheer kondigt op stemmige wijze de ‘Creature Feature’ van die avond aan. The Roost begint in de stijl van die oude horroravondjes op televisie, maar de nostalgische aankondiging wordt helaas ontkracht door de iets te normale openingscredits van de hoofdfilm zelf in felle, rode letters. Hoe dan ook: we zien vier vrienden tijdens Halloween in de auto zitten op weg naar een bruiloft. De radio staat aan en we horen een hoorspel dat je in de sfeer brengt van die goede, oude tijd dat suggestie nog genoeg was om je te doen sidderen in je stoel. De vier hebben een sluiproute door het platteland bedacht om tijd te besparen, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Precies om middernacht gooit een vleermuis namelijk roet in het eten. Dit fladderend exemplaar heeft weinig kaas gegeten van zijn vermogen tot echolocatie, want het knalt keihard tegen de autoruit aan, waardoor de auto uit de bocht vliegt. Een klassiek horrorbegin van nachtelijke panne ‘in the middle of nowhere’. De vrienden besluiten hulp te gaan halen en komen na een flinke wandeling terecht bij een verlaten boerderij. Als een van hen een kijkje in de grote schuur neemt, vindt hij niet de bewoners van het huis, maar wel een stel hongerige vleermuizen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Roost

acties