Shadow: Dead Riot
Een hoog campgehalte gegarandeerd.
play

3,8 details

  • 81 Min
  • Actie
  • Horror
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

Seriemoordenaar Shadow wordt geëxecuteerd voor de moord op een aantal zwangere vrouwen. Twintig jaar later wordt de gevangenis waar hij ter dood gebracht is veranderd in een experimentele vrouwengevangenis. Wat men niet weet is dat Shadow ervaren was in voodoo en een manier gevonden had om weer terug te keren. Als hij met zijn zombieslaven de gevangenis aanvalt, is het aan gevangene Solitaire om hem te stoppen.

Regie
Derek Wan
Cast
Tony Todd, Michael Quinlan, Carla Greene, Nina Hodoruk, Cat Miller, Andrea Langi, Tatianna Butler, Erin Brown, Debbie Pingitore, Anna Curtis, Ruby Larocca, Danielle Riley, Sergio Jones, Gordon Joseph Weiss, Moet Meira.

Filmtotaal Recensie

Regie: Derek Wan | Cast: Tony Todd, Carla Greene, Sergio Jones e.a. | Speelduur: 90 minuten

Twintig jaar nadat een brute moordenaar is geëxecuteerd, komt hij terug om wraak te nemen. Behalve deze sadist is er ook nog een flinke club zombies die zich tegoed doen aan de gedetineerden van de vrouwengevangenis. Die hadden het tot die tijd druk met elkaar en de handtastelijke arts, maar staan nu gezusterlijk hun mannetje tegenover het zombieleger.

Moordenares Solitaire laat in de vrouwengevangenis meteen merken dat ze niet met zich laat sollen. Ze wil liever alleen worden gelaten, en laat zich niet kennen tegenover de dominante ‘bad-ass’ Mondo, van wie ik nog steeds niet zeker ben of het nou een man of een vrouw is. In de isoleercel ontdekt Solitaire een inscriptie in de vloer, wat even later resulteert in het tot leven wekken van de allergrootste aso die ooit heeft gezeten: Shadow, een rol van Tony Todd, die we vooral nog kennen van zijn rol als Candyman.

videotrailers & clips