The Ungodly (2007)

Do You Fit His Profile?

5,7 details

  • 100 Min
  • Thriller
  • Spanje
  • Verenigde Staten
100 Min Spanje

Mickey staat op het punt door te breken als amateurfilmmaker. Dat komt door een seriemoordenaar die hem en zijn camera verandert in een ‘perfecte getuige’.

Regie
Thomas Dunn
Cast
Wes Bentley, Beth Grant, Carol Florence, Joanne Baron, Marina Gatell, Kenny Johnson, Sal Darigo, Mark Borkowski, Thomas Dunn, Albert López-Murtra, Jenna DeYoung, Sarah Crocker, Amy Aeschliman, Brian Distance, Randy Cherkas.

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Dunn | Cast: Wes Bentley (Mickey Gravatski), Mark Borkowski (James Lemac), Joanne Baron (Megan) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2006

Na afloop van de eerste screening van The Ungodly stond regisseur Thomas Dunn wat ongemakkelijk voor het publiek tijdens de Q & A met festivalprogrammeur Phil van Tongeren. Een meisje uit het publiek vraagt of dit zijn eerste grote film is. Dunn kijkt nog even naar het grote, lege bioscoopscherm naast hem, waar zojuist de aftiteling is afgelopen, en zegt wat timide dat het een heel bescheiden debuutfilm is en zeker geen grote film in termen van Hollywood. Misplaatste bescheidenheid van de regisseur, want trots mag Dunn best zijn op dit grimmige relaas van een werkloze filmmaker die besluit een documentaire te maken van een nog zeer actieve seriemoordenaar.

Na maandenlange observaties en amateur-detective te hebben gepeeld, lukt het documentairemaker Mickey Gravatski om een heuse moord van seriemoordenaar James Lemac op film vast te leggen. Die tape gebruikt Mickey vervolgens als chantagemiddel om een portret van hem te maken. Op dat moment heeft Lemac al een achttal moorden op zijn geweten, en als voorwaarde voor de documentaire stelt Mickey voor dat er geen nieuw slachtoffer mag vallen. Aan zijn editor belooft hij halfhalf om zo snel mogelijk met de tape van de moord naar de politie te gaan, maar eerst wil hij de seriemoordenaar voor zijn camera hebben. Natuurlijk loopt dit behoorlijk bizarre en onethische plan anders dan gehoopt, en binnen twee dagen zit Mickey tot over zijn oren in de problemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Ungodly

acties