Ai no yokan

Ai no yokan (2007)

6,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Japan
102 Min Japan

Toeval en de nasleep van geweld. De dochter van een man is vermoord. Zijn vrouw is ook al dood. Hij wil verhuizen uit de grote stad en een baan krijgen in den fabriek. De moeder van de moordenaar wil haar verontschuldigingen aanbieden, maar hij wil haar niet ontmoeten.

Alt titel
The Rebirth
Regie
Masahiro Kobayashi
Cast
Makiko Watanabe, Masahiro Kobayashi.

Filmtotaal Recensie

Regie: Masahiro Kobayashi Land: Japan

Een man werkt in een fabriek, gaat naar huis, neemt een bad, gaat eten in de kantine van zijn woning, leest een boek en gaat slapen. Een vrouw koopt haar lunch in een winkel en eet die thuis op. ’s Avonds kookt zij het voedsel in diezelfde kantine en wast daarna af.

Dit ritueel wordt talloze malen op monotone wijze herhaald, zo vaak zo identiek dat het lijkt of de filmscènes zelf gewoon herhaald worden, tot vervelens toe. Af en toen zijn er aandoenlijke variaties waarin de twee contact zoeken en uit hun eenzaamheid en repetitie stappen, maar daarna slaat de herhaling toe die na een tijd zijn punt wel gemaakt heeft en dan slechts verdomd saai is. De begin- en eindscènes (interviews met beide hoofdpersonen) moeten volgens de regisseur, hoofdrolspeler en Filmmaker in Focus de film diepgang geven over hoe mensen met trauma’s omgaan, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht.