Yorgos Lanthimos' nieuwste tragedie is even absurdistisch als je van de Griek gewend bent, maar een stuk angstaanjagender.
play

7,2 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Ierland
109 Min Verenigd Koninkrijk

Steven is een charismatische chirurg die een ondenkbaar offer maakt als zijn leven uit elkaar begint te vallen, door het gedrag van een tiener die hij onder de arm genomen heeft.

Regie
Giorgos Lanthimos
Cast
Nicole Kidman, Colin Farrell, Alicia Silverstone, Barry Keoghan, Bill Camp, Raffey Cassidy, Denise Dal Vera, Sunny Suljic, Anita Farmer Bergman, Lea Hutton Beasmore, Nathaniel Sizemore, Megan Chelf Fisher, Michelle Poole, Laura Dejean, Rachael Mcadams, Jerry Pope, Amy Clark, Charles Poole.
Release
22.05.2017
Release NL
30.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Yorgos Lanthimos | Cast: Colin Farrell (Steven Murphy), Nicole Kidman (Anna Murphy), Barry Keoghan (Martin), Raffey Cassidy (Kim), Sunny Suljic (Bob), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2017

Bekijk een willekeurig interview met Yorgos Lanthimos op YouTube, en de kans is groot dat de interviewer opent met de vraag: "Yorgos, hoe ben je in hemelsnaam op het bizarre idee voor deze film gekomen?" Zo'n groot geheim is dat niet, want de Griekse regisseur, bekend van absurdistische pareltjes als Dogtooth en The Lobster, legt dan steevast uit dat zijn films het resultaat zijn van een lang proces van het verkennen en verder uitwerken van verschillende hersenspinsels met zijn vaste schrijfpartner Efthymis Filippou. Over de precieze betekenis van zijn films is Lanthimos echter een stuk geheimzinniger. Het is aan de kijkers om daarover door te filosoferen. Gelukkig biedt The Killing of a Sacred Deer weer volop stof tot nadenken.

De film markeert na The Lobster eveneens de tweede samenwerking met Colin Farrell, die weer perfect op zijn plaats is in Lanthimos' absurdistische wereld. Farrell speelt Steven, een gerenommeerd hartchirurg met een schijnbaar perfect leventje: hij heeft een baan met veel aanzien, een kast van een huis, een knappe en succesvolle vrouw (Nicole Kidman) en twee talentvolle kinderen. Buiten zijn werkuren om spreekt Steven regelmatig af met tiener Martin. Wat precies de relatie tussen de twee is, blijft lange tijd een raadsel, maar toch voel je direct aan dat er iets niet in de haak is. De twee ontmoeten elkaar in een café, gaan uiterst beleefd met elkaar om, wisselen veel te dure cadeaus uit en praten licht afstandelijk over allerlei ditjes en datjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Killing of a Sacred Deer Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Killing of a Sacred Deer

acties