Miss Sloane (2016)

Make sure you surprise them

Spannende, intelligente en onderhoudende politieke thriller over een anti-wapenlobby.
play

6,9 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
132 Min Verenigde Staten

Elizabeth Sloane is een vindingrijke en meedogenloze lobbyist die benaderd wordt om zich in het debat te werpen over wapencontrole. Men wil namelijk de achtergronden van consumenten nauwkeuriger nagaan voordat ze een pistool of geweer aanschaffen. Mevr. Sloane krijgt het weldra hevig aan de stok met politici en de moordende wereld van Washington D.C., want de politieke strateeg bezit het verlangen om te winnen ten koste van alles. Zelfs als ze haar eigen carrière in gevaar brengt.

Regie
John Madden
Cast
Jessica Chastain, Mark Strong, Michael Stuhlbarg, John Lithgow, Dylan Baker, Gugu Mbatha-Raw, Alison Pill, Jake Lacy, Douglas Smith, Sergio Di Zio, Sam Waterston, Grace Lynn Kung, Ennis Esmer, Alexandra Castillo, Meghann Fahy, Jack Murray, Kyle Mac.
Release
09.12.2016
Release NL
23.02.2017
Release DVD
12.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: John Madden | Cast: Jessica Chastain (Elizabeth Sloane), John Lithgow (Congressman Ron M. Sperling), Gugu Mbatha-Raw (Esme Manucharian), Mark Strong (Rodolfo Schmidt), Michael Stuhlbarg (Pat Connors), Alison Pill (Jane Molloy), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2016

Wie geen idee heeft wat het werk van een lobbyist precies inhoudt, hoeft zich niet meteen te laten afschrikken door de intelligente opzet van Miss Sloane. Tijdens de openingsbeelden van deze politieke thriller doorbreekt hoofdpersonage Elizabeth Sloane onmiddellijk de vierde wand om op koele, zakelijke toon mee te delen waar het in de kern om gaat: "Lobbyen is vooruitzien. Anticiperen wat je tegenstander gaat doen en tegenmaatregelen treffen. De winnaar is de tegenstander altijd één stap voor."

Het is een van de sporadische momenten waarop de makers van Miss Sloane voor hun publiek door de knieën gaan. Hoewel ietwat algemeen geformuleerd, biedt deze introductie een fijn opstapje naar de hectiek die losbarst in het politieke wespennest van Washington DC. Het vooraf drinken van een energiedrankje of een flinke bak koffie is daarom geen overbodige luxe, want al snel volgt een stortvloed aan jargon, die heerlijk doorsneden wordt met gortdroge zakenmannenhumor. En dat alles in een moordend tempo. Juist door de kijker niet aan het handje mee te nemen, maar hem gelijk tussen de kibbelende lobbyisten in te gooien, krijgt regisseur John Madden het voor elkaar om een realistisch beeld te schetsen van deze enigszins abstracte wereld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Miss Sloane

acties