Fantastic Four (2005)

4 times the action. 4 times the adventure. 4 times the fantastic.

Het probleem van Fantastic Four begint al bij het bronmateriaal.
play

5,1 details

  • 123 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
123 Min Verenigde Staten

Wanneer een experimentele ruimtevlucht verkeerd afloopt, veranderen vier mensen door cosmische sferen. Reed Richards, uitvinder en leider van het groep krijgt de kracht om zijn lichaam uit te rekken, en krijgt de naam: Mr. Fantastic. Zijn vriendin, Sue Storms, krijgt de kracht van onzichtbaarheid en kan een beschermingsveld maken. Zij noemt zichzelf Invisible Woman. Haar jonge broertje Johnny Storms krijgt de kracht om vuur te vuren, inclusief zijn eigen lichaam met vlammen te bedekken. Hij wordt de Human Torch genoemd. Piloot Ben Grimm wordt omgetoverd tot een super sterke steenman en wordt Thing genoemd. Samen bundelen ze hun krachten om de rare aspecten van de wereld te verkennen en om de duivelse plannen van Doctor Doom tegen te houden.

Regie
Tim Story
Cast
Chris Evans, Jessica Alba, Kerry Washington, Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Laurie Holden, Julian McMahon, Kevin McNulty, Hamish Linklater, Michael Kopsa, Andrew Airlie, Pascale Hutton, David Parker, G. Michael Gray, Maria Menounos.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 330.000.000
Release
08.07.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Story | Cast: Ioan Gruffudd (Reed Richards), Jessica Alba (Sue Storm), Chris Evans (Johnny Storm), Michael Chiklis (Ben Grimm), Julian McMahon (Victor Von Doom) e.a. | Duur: 106 min.

We zijn de afgelopen jaren overspoeld met superheldenfilms. Na Batman, Spider-Man, Hulk en X-Men, zou je denken dat de bron van krachtpatsers wel zo’n beetje is opgedroogd. Maar niets van dat alles. Hollywood blijft ons, misschien vanwege een gebrek aan creativiteit en – pardon my French – ballen, bestoken met comicverfilmingen. En het eind is nog lang niet in zicht. De motivatie? Makkelijk, snel geld verdienen. De fans van de strips (en dat zijn er heel wat) komen namelijk toch wel kijken. De behoefte aan helden neemt bovendien alleen nog maar toe in het in een identiteitscrisis verkerende Amerika. In Fantastic Four, het laatste superheldenvehikel, hebben we te maken met – je raadt het al – de Fantastic Four: vier superhelden die hun krachten danken aan een ongeluk met mysterieuze kosmische straling. Marvels eerste superhelden waren al saai in comicvorm, op het witte doek zijn de vier niet meer dan het cinematografische equivalent van Britney Spears: voorspelbaar, braaf, fantasieloos, met een aanzienlijke botox-injectie en duidelijk bedoeld voor een jong tot zeer jong publiek.

Soms is het een radioactieve spin, dan weer gammastraling of buitenaardse ouders; superhelden ontstaan vaak onder curieuze omstandigheden. Bij de Fantastic Four is het niet anders. Reed Richards, Ben Grimm, Sue Storm en haar broer Johnny zijn tijdens een bezoek aan een ruimtestation betrokken bij een ongeluk waarbij ze worden blootgesteld aan een overdosis kosmische straling. De gevolgen van dit incident zijn op zijn minst verrassend te noemen: Reed kan zich oneindig uitrekken, Ben ‘versteent’ tot de onverslaanbare Thing, Sue kan zichzelf onzichtbaar maken en goochelen met krachtvelden en Johnny kan veranderen in een menselijke vuurbal – de Fantastic Four zijn geboren. Met zijn viertjes nemen ze het op tegen het onrecht in de wereld, en tegen Dr. Doom in het bijzonder.

videotrailers & clips

alle artikelen (27)

Fantastic Four Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...De prent nog eens bekeken na zovele jaren en ik blijf bij mijn eerdere commentaar. Vind dit nog ste......"

Muufley

"...[quote=GREAT gevechtsfilm fan]best wel een goede film goede actie goede figuren gewoon goede fi......"

Edwinem

"...Dit de film van de dag? kom zeg, guest house paradiso is toch veel beter!..."

Fantastic Four

acties