Wildlife (2018)

Mooi en beklemmend regiedebuut van Paul Dano over het uiteenvallen van een gezin.
play

7,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Joe Brinson is een 16-jarige knul die met zijn ouders Jerry en Jean naar Great Falls, Montana verhuist. Jerry, een oud professionele golfspeler, gaat daar aan de slag als golfleraar, maar raakt zijn baan later kwijt. Daaropvolgend ziet Joe het huwelijk van zijn ouders ineenstorten: Jerry meldt zich aan als vrijwilliger om het tegen een grote bosbrand op te nemen en moeder Jean valt voor ene Warren Miller. Hij is een man die Joe niet kan uitstaan, omdat Warren enkel vriendelijk tegen hem doet om bij zijn ma in het bed te kruipen.

Regie
Paul Dano
Cast
Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Bill Camp, Ed Oxenbould, Darryl Cox, Mollie Milligan, Zoe Margaret Colletti, Michael Gibbons, Cate Jones, Lexi Anastasia, JR Hatchett, Kami King, Blaine Maye, Sara Moore, Travis W Bruyer, Kristen Melling, Laurie Cummings.
Release
20.01.2018
Release NL
20.12.2018
Release DVD
23.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Dano | Cast: Carey Mulligan (Jeanette Brinson), Jake Gyllenhaal (Jerry Brinson), Ed Oxenbould (Joe Brinson), Bill Camp (Warren Miller), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2018

Voor zijn regiedebuut komt acteur Paul Dano met een mooi en ingetogen drama over een gezin in Montana. Dano schreef het scenario voor Wildlife met zijn partner, actrice Zoe Kazan. Wildlife is gebaseerd op een boek van Richard Ford en volgt het uiteenvallen van een gezin. Hoewel het verhaal misschien niet eens zo bijzonder is, zorgen de regie van Dano en de prestaties van de acteurs voor een bijzondere ervaring.

Het is 1960, de familie Brinson is net verhuisd naar Great Falls in de staat Montana. Vader Jerry werkt bij een golfclub, terwijl moeder Jeanette thuisblijft om het huishouden te doen en voor tienerzoen Joe te zorgen. Wanneer Jerry zijn baan verliest ontstaan de nodige spanningen en besluit Jeanette als zwemlerares aan de slag te gaan. Als Jerry alsnog zijn oude baan terug lijkt te kunnen krijgen, zit zijn trots hem in de weg. Jerry sluit zich aan bij een groep brandweermannen die kilometers verderop een enorme brand aan het blussen zijn. Terwijl Jerry weken weg is, gaat het leven in het huis gewoon door. Jeanette lijkt de nodige wrokgevoelens richting Jerry te hebben en uit dit in onstuimig gedrag. Zo date ze bijvoorbeeld met een rijke oudere man in het bijzijn van haar zoon.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wildlife

acties