The Lion King (2019)

The King Has Returned.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Lion King is een live-action verfilming van de gelijknamige animatiefilm uit 1994. De film is geregisseerd door Jon Favreau, de regisseur van Chef, Iron Man en hij heeft ook de live-action versie van The Jungle Book geregisseerd in 2016.

De film speelt zich in de Afrikaanse savanne waar een nieuwe troonopvolger is geboren de jonge leeuw Simba (stem van JD McCrary). Simba is na zijn vader Mufasa (stem van James Earl Jones) de volgende koning van hun koninkrijk. Simba zijn oom Scar (stem van Chiwetel Ejiofor) heeft met de geboorte van Simba zijn plaats als toekomstige troonopvolger verloren. Scar komt hierom met een duister plan om toch nog koning te kunnen worden.
Wanneer Scar zijn plan uitvoert, wordt Simba verbannen en eindigt hij in onbekend gebied. In dit gebied ontmoet Simba het zorgeloze duo Timon (stem van Billy Eichner) en Pumbaa (stem van Seth Rogen). Samen met deze twee groeit Simba op met een leven zonder zorgen. Wanneer de inmiddels volwassen Simba (stem van Donald Glover) zijn oude vriendin Nala (stem van Beyoncé Knowles) weer tegenkomt, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden. Zo komt hij voor de keuze te staan om met zijn zorgeloze leven verder te gaan of om terug te keren naar zijn oude koninkrijk en zijn rechtmatige titel als koning op zich te nemen, maar hiervoor moet hij wel de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt ondergaan en zien recht te zetten.

Deze nieuwe live-action verfilming van Disney is eigenlijk niet een echte live-action verfilming, want alle dieren in de film zijn met goede CGI in de film geplaatst. Alle Afrikaanse plaatsen en achtergronden zijn verder ook met een green screen in de film geplaatst. Met de live-action van The Jungle Book wist Jon Favreau in 2016 de dieren en de jungle op een realistische manier in beeld te brengen, waardoor het leek of je als kijker echt in de jungle was. Met deze film heeft Jon Favreau samen met zijn technische team de effecten weten te verbeteren. Zo komt deze film nog realistischer over dan The Jungle Book en lijkt deze film op een natuurdocumentaire over de Afrikaanse savanne met het verhaal van The Lion King.
Om de film realistisch te houden tonen de dieren hun emoties niet echt met hun gezichtshouding zoals ze wel met de animatie doen. De dieren communiceren en tonen hun emoties meer met hun lichaamstaal en houdingen. Zo heb je als kijker wel een mindere emotionele band met de personages vergeleken met de animatie. De emotionele momenten zijn hetzelfde als in de animatie, maar hebben niet zo'n emotioneel effect als ze in de animatie.

Omdat het verhaal van The Lion King animatie eigenlijk al een perfect verhaal is waar je niks bij aan hoeft te veranderen, hebben ze dat met deze live-action film ook niet echt gedaan. Zo komt deze nieuwe verfilming wel wat bekend over als je de animatie versie kent. Er zijn een paar kleine aanpassingen gemaakt, maar deze veranderen het bekende verhaal verder niet. Bij de live-action verfilmingen van andere Disney films zoals Aladdin en Beauty and the Beast hebben ze de films wel wat weten aan te passen om het een beetje een andere en eigen stijl te geven en ook om het zo wat meer in een modern jasje te stoppen.

Het stem acteerwerk wordt door de meeste goed gedaan in deze film, maar als je bekend bent met de animatie kan het even wennen zijn om de bekende personages met een andere stem te horen in deze film. Gelukkig is James Earl Jones wel terug te horen als de stem van Mufasa, maar net zoals bij zijn terugkeer als de stem van Darth Vader in de Star Wars spin-off Rogue One kun je wel horen dat hij ouder is geworden. De jongere acteurs, die de jonge versies van de dieren inspreken leveren wel wat beter werk dan de oudere acteurs, want bij de jonge personages kun je nog een beetje wat emotie terughoren in hun stemmen. Bij de oudere cast hoor je de emoties minder terug in hun stemmen wat waarschijnlijk gedaan is om het passend te houden bij hun emotieloze gezichtshouding. Billy Eichner en Seth Rogan leveren hun stem acteerwerk wel op een passende en komische manier. Seth Rogan zijn uniek lach komt ook leuk over wanneer Pumbaa in deze film moet lachen.
Het zang werk wordt ook goed en op een passende manier gedaan door de cast. Beyoncé en Donald Glover zijn beide ook zangers en zijn zo passend gecast voorin deze film. Billy Eichner en Seth Rogan zingen wel op een wat mindere manier, maar dit past dan wel weer bij hun personages. De meeste bekende liedjes uit de animatie zijn ook terug te horen in deze film, maar dan op een wat andere manier. Artiest Pharrell Williams heeft zijn best gedaan om de muziek op een goede manier terug te brengen in deze versie van The Lion King. Hans Zimmer is bij deze film ook weer de componist van de soundtrack net zoals hij bij de animatie ook was. Zo brengt hij de soundtrack op een wat aangepaste, maar toch ook op een bekende manier terug in deze versie.