In Vrijheid

In Vrijheid (2016)

5,7 details

  • 47 Min
  • Drama
  • Nederland
47 Min Nederland

Maandenlang heeft Neziha in angst geleefd om haar zoon Ismaël die naar Syrië is vertrokken. Dan krijgt ze het bericht dat Ismaël terug is; gevlucht uit Syrië wordt hij nu vastgehouden in Nederland. Van de rechter mag hij zijn strafproces, onder strenge voorwaarden, thuis bij zijn moeder afwachten. Neziha is vastberaden haar zoon zich niet een tweede keer te laten ontglippen en zet alles op alles om Ismaël zijn draai in de maatschappij weer te laten vinden. Maar hoe meer ze hem probeert te bereiken, hoe groter de afstand tussen moeder en zoon wordt.

Regie
Floor van der Meulen
Cast
Nazmiye Oral, Saman Amini, Ali Sultan.

Filmtotaal Recensie

Regie: Floor van der Meulen | Cast: Nazmiye Oral (Neziha), Ali Sultan (Ismael), Saman Amini (Omar), e.a. | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2016

Jaarlijks krijgen veelbelovende Nederlandse filmmakers de kans om met een halflange speelfilm te laten zien wat ze in huis hebben. Het resultaat is sinds 2 oktober iedere zondag te zien op NPO 3. Komisch, kritisch, aangrijpend; ook deze nieuwe One Night Stand-reeks is weer heel gevarieerd.

Terreurdreiging, gevaar; daar zullen de meeste mensen aan denken bij terugkerende Syriëgangers. Voor Neziha in de One Night Stand In Vrijheid is dat anders. Nu haar zoon eindelijk weer terug is, wil ze hem zo vaak en zo lang mogelijk bij zich houden. Dus lijkt het een geschenk uit de hemel als de rechter beslist dat Ismael zijn strafproces thuis mag afwachten.