Get Out

Get Out (2017)

Just because you're invited, doesn't mean you're welcome.

Spanning, humor, mysterie en satire vallen perfect samen in het regiedebuut van Jordan Peele.
play

7,9 details

  • 104 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Japan
104 Min Verenigde Staten

Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.

Regie
Jordan Peele
Cast
Catherine Keener, Bradley Whitford, Daniel Kaluuya, Lyle Brocato, Ashley LeConte Campbell, Caleb Landry Jones, Allison Williams, Geraldine Singer, Marcus Henderson, Rutherford Cravens, Betty Gabriel, Lil Rel Howery, Gary Wayne Loper, Jeronimo Spinx, Jack Teague, Erika Alexander, LaKeith Stanfield, Jana Allen, Julie Ann Doan, Stephen Root, John Wilmot, Caren L. Larkey, John Wilmot, Richard Herd, Yasuhiko Oyama.
Release
23.01.2017
Release NL
20.04.2017
Release DVD
30.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Jordan Peele | Cast: Daniel Kaluuya (Chris Washington), Allison Williams (Rose Armitage), Catherine Keener (Missy Armitage), Bradley Whitford (Dean Armitage), Caleb Landry Jones (Jeremy Armitage), Marcus Henderson (Walter), Betty Gabriel (Georgina), Lakeith Stanfield (Andrew Logan King), Stephen Root (Jim Hudson), LilRel Howery (Rod Williams), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2017

Zolang racisme nog altijd aan de orde van de dag is in de Verenigde Staten, onder de huidige president misschien wel meer dan jaren voorheen, zullen er films over blijven verschijnen. Hierbij kan uiteraard worden teruggegrepen op misstanden uit het verleden zoals de slavernij, maar soms is het juist confronterender om een blik te werpen op toestanden die in de huidige maatschappij nog steeds plaatsvinden. Niet alleen onder de meest schreeuwerige, platvloerse kern van de Trump-aanhangers, maar juist ook onder de ontwikkelde liberale middenklasse die zich minder op de voorgrond begeeft. Juist op deze groep richt Jordan Peele zich in zijn even spannende als satirische regiedebuut.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: de ongemakkelijke spanning voorafgaand aan de eerste ontmoeting met de schoonouders. Een vooruitzicht aan geforceerd lachen om flauwe grapjes en vooral je best doen om niet te veel uit de toon te vallen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, voorziet fotograaf Chris nog één ander mogelijk obstakel. "Je ouders weten toch wel dat ik zwart ben, hè?" vraagt hij kort voor vertrek nog aan vriendin Rose. Die verzekert hem er op haar beurt weer van dat zijn huidskleur totaal niet van belang is, en dat haar vader als het kon nog een derde termijn op Obama zou hebben gestemd.

alle artikelen (13)

Get Out Nieuwsberichten