Mortal Engines

Mortal Engines (2018)

Some scars never heal.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Mortal Engines is een nieuwe actie fantasie film geregisseerd door Christian Rivers, die samen met andere regisseurs de film Minutes Fast Midnight heeft geregisseerd. Dit is de eerste film die hij eigenhandig heeft geregisseerd.

De film speelt zich af in de toekomst, waar de mensheid is verwoest dankzij een catastrofale gebeurtenis. Om te overleven zijn de leefomstandigheden aangepast. Mensen leven nu is mobiele steden, die op rupsbanden over de aarde reizen. De grotere steden plunderen de kleinere steden, om aan voedsel en brandstof te komen.
Londen is een van de grootste en wreedste steden. Hier probeert de rebelse jonge vrouw Hester Shaw (Hera Hilmar) een opstand te beginnen tegen de corrupte leider Thaddeus Valentine (Hugo Weaving). Samen met de verbannen Tom Natsworthy (Robert Sheehan) en de crimineel Anna Fang (Jihae) probeert ze ervoor te zorgen dat haar rebelse plannen succesvol zullen verlopen. Zo hoopt ze de balans in de wereld terug te brengen en wraak te kunnen nemen op Valentine voor wat hij met haar moeder heeft gedaan.

Christian Rivers heeft in zijn carrière eerder samen gewerkt met Peter Jackson, die deze film deels geschreven en geproduceerd heeft. Dankzij de samenwerking die de twee hebben gedaan voor deze film, weten ze deze film met mooie beelden te weergeven. Het valt gelukkig ook niet terug te zien dat deze beelden zijn gemaakt met behulp van CGI effecten en een green screen.

Doordat er bij deze film voornamelijk is gelet op de details om de film mooi over te brengen, hebben ze helaas wat wel minder aan het verhaal van de film gedacht. De film bestaat zo uit wat verschillende verhaallijnen van de verschillende personages, die door elkaar heen lopen. Helaas worden deze verhaallijnen op een langdradige manier vertelt, waardoor je als kijker lang moet wachten om te kunnen begrijpen waar de film nou precies over gaat.

Het verhaal van de film komt helaas ook niet origineel over, want ze maken gebruik van verschillende verhaallijnen die ook in andere bekende films zijn gebruikt. Bij het einde van de film lijkt het ook alsof ze het einde van de originele Star Wars film hebben gekopieerd en in een modern jasje hebben geprobeerd te stoppen.

De cast bestaat ook uit beginnende en meer onbekende acteurs, wat helaas wel terug valt te zien in de film aan hun acteerwerk. Door het simpele en voorspelbare verhaal geef je als kijker ook weinig om de personages die de acteurs spelen. Vele gevaarlijke situaties waar de personages zich in bevinden, worden ook weer snel en gemakkelijke opgelost. Hugo Weaving is een van de bekendste acteurs in de film en levert aardig acteerwerk als de schurk van het verhaal, maar doet het wel op een standaard manier.