Before I Fall (2017)

You won't know what happens until it's to late

Grotendeels geslaagd highschooldrama over een tienermeisje dat Cupidodag steeds opnieuw beleeft.
play

6,0 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Samantha Kingston heeft alles: perfecte vrienden, het perfecte vriendje en een op het eerste gezicht perfecte toekomst. Maar als ze na het ongeluk dezelfde dag blijft herleven, begint ze zich af te vragen hoe perfect haar leven nou eigenlijk was. Tijdens haar zoektocht naar antwoorden komt ze ook achter geheimen van de mensen die ze liefheeft. Ook ontdekt ze dat één dag genoeg kan zijn om iets te veranderen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen om haar heen. En dit alles moet ze doen voordat haar eigen tijd voorgoed voorbij is...

Regie
Ry Russo-Young
Cast
Zoey Deutch, Jennifer Beals, Diego González Boneta, Logan Miller, Halston Sage, Nicholas Lea, Elena Kampouris, G. Hannelius, Claire Corlett, Alyssa Lynch, Kian Lawley, Erica Tremblay, Roan Curtis, Cynthy Wu, Medalion Rahimi, Liv Hewson, Arielle Tuliao, Liam Hall, Chelsea Kaur Gill, Kaila Kondo.
Release
03.03.2017
Release NL
20.04.2017
Release DVD
30.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ry Russo-Young | Cast: Zoey Deutch (Samantha Kingston), Halston Sage (Lindsay Edgecomb), Logan Miller (Kent McFuller), Elena Kampouris (Juliet Sykes), Kian Lawley (Rob Cokran), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2017

Groundhog Day is misschien wel het bekendste voorbeeld van een film die het concept van de cyclische tijd toepast. Een mopperende weerman, gespeeld door Bill Murray, beleeft constant dezelfde dag opnieuw, zonder dat hij precies weet waarom. In het highschooldrama Before I Fall is iets vergelijkbaars aan de hand met hoofdpersonage Samantha. Om onverklaarbare redenen ontwaakt het tienermeisje elke ochtend op vrijdag 12 februari, ook wel Cupidodag genoemd. Een dag die op haar middelbare school in het teken staat van de liefde.

Constant hetzelfde riedeltje dus. Nadat Samantha 's ochtends is opgestaan, duurt het nooit lang voordat hartsvriendin Lindsay met de auto voor de deur staat. Onderweg naar school pikken zij ook nog eventjes de vriendinnen Elody en Ally op, waarmee het populairste clubje meiden van de klas weer compleet is. Sympathiek is de meidengroep allerminst. Tijdens de pauze is het viertal vooral druk met het wegstaren en belachelijk maken van klasgenoten. Ook zijn Samantha en co nauwelijks geïnteresseerd in de geschiedenisles van de leraar, maar houden ze zich bezig met de vraag hoeveel rozen zij dit jaar van hun aanbidders zullen ontvangen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Before I Fall

acties