Cartas da Guerra
Een Portugese legerarts houdt in het verre Afrika de moed erin door te corresponderen met zijn geliefde. Klef en ruw tegelijk.
play

7,0 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Portugal
105 Min Portugal

Gebaseerd op het boek van António Lobo Antunes. Een verzameling brieven van een jonge soldaat, dokter en aspirant schrijver, gericht aan zijn vrouw, terwijl hij diende in Angola, tussen 1971 en 1973, tussen de Portugese koloniale oorlog, tussen Portugal en zijn overzeese provincies.

Regie
Ivo Ferreira
Cast
Raúl Rosário, Orlando Sérgio, Ricardo Pereira, Tiago Aldeia, Simão Cayatte, João Pedro Mamede, David Caracol, Miguel Raposo, Gonçalo Carvalho, Francisco Hestnes, Isac Graça, Margarida Vila-Nova, Miguel Nunes, João Pedro Vaz, Cândido Ferreira.
Release
01.09.2016
Release NL
19.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ivo Ferreira | Cast: Miguel Nunes (António), Margarida Vila-Nova (Maria José), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2016

Verliefde mensen zijn voor de buitenstaander eigenlijk ongelooflijk irritant. We kennen allemaal die ongemakkelijke situatie als een klef stel elkaar in de trein loopt af te lebberen of iemand smoorverliefd met zijn of haar geliefde zit te bellen. Exact dat gevoel bekruipt je bij het eerste halfuur van het Portugese, in stemmig zwart-wit geschoten dramatische liedesepos Cartas de Guerra (Oorlogsbrieven).

Het is flink - en best lang - door de zure appel heen bijten als twee geliefden elkaar vurig missen en dit uiten in de liefdesbrieven die ze elkaar sturen. De schrijfsels worden door voice-overs aan de kijker overgebracht, die hiermee deelgenoot wordt van iets wat eigenlijk ongekend intiem en persoonlijk is. Opvallend is dat de heer in kwestie, een militair die gestationeerd is in het Afrikaanse Angola, substantieel meer schrijft dan zijn treurende, thuiszittende penvriendin. Zijn schrijverskwaliteiten zijn dan ook veel beter ontwikkeld. Het waarom hiervan wordt duidelijk zodra je je iets meer in de totstandkoming van deze Portugese Oscarinzending verdiept.

videotrailers & clips