In de Oostenrijkse Alpen vindt een moederloze jongen een jonge arend. Charmant jeugddrama met geringe diepgang.
play

6,6 details

  • 98 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Oostenrijk
98 Min Oostenrijk

Vriendschap kan je vleugels geven. Als Lukas de kleine adelaar Abel vindt, besluit hij hem te helpen. De twee worden beste vrienden. Maar Abel blijft een roofvogel. Kan Lukas hem helpen vliegen?

Alt titel
Brothers of the Wind
Regie
Gerardo Olivares
Otmar Penker
Cast
Jean Reno, Tobias Moretti, Manuel Camacho, Eva Kuen.
Release
24.12.2015
Release NL
15.02.2017
Release DVD
29.06.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Gerardo Olivares en Otmar Penker | Cast:Manuel Camacho (Lukas), Jean Reno (Danzer), Tobias Moretti (Keller), Eva Kuen (Maria), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2015

De relatie tussen mens en dier, of eigenlijk tussen kind en dier, is een dankbaar onderwerp voor het jeugdfilmgenre. Wij hadden onze eigen Kauwboy, de Duitsers zijn dol op paardenmeisjes en de Oostenrijkers proberen het met de eenzame Lukas en zijn majestueuze arend Abel. Filmmakers Gerardo Olivares en Otmar Penker hebben zelfs een heuse ster in de vorm van Jean Reno weten te strikken. Gezien de doelgroep gaat Lukas & Abel: Vleugelbroertjes, origineel getiteld Brothers of the Wind, in ons land echter alleen in een nagesynchroniseerde versie uit.

Kosten noch moeite lijken gespaard, want het moet gezegd: de beelden van de besneeuwde Alpen zien er spectaculair uit. Het regisseurskoppel is met vliegtuigen en drones de bergtoppen opgeklauterd en overgevlogen om de ontzagwekkende shots op film vast te leggen. De proloog sluit nog het best aan bij de recente trend van natuurdocumentaires waarin een al dan niet geforceerd narratief is verwerkt. De arend die later de naam Abel zal meekrijgen groeit op in een nest in de bergen, maar verliest al snel zijn vader. Zijn door jaloezie gedreven broer dondert Abel zijn nest uit, waardoor hij gevonden wordt door het mensenjongetje Lukas.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

acties