Voir du pays

Voir du pays (2016)

Beeldige blik op ontstressende soldaten en de mentale littekens die zij dragen, met een dubieuze climax.
play

6,5 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Griekenland
102 Min Frankrijk

Twee jonge Franse soldaten krijgen drie weken vrij op Cyprus, direct nadat ze hun plicht in Afghanistan vervuld hebben.

Alt titel
Stopover
Regie
Delphine Coulin
Muriel Coulin
Cast
Soko, Ariane Labed, Karim Leklou, Efthymis Papadimitriou, Jeremie Laheurte, Alexis Manenti, Damien Bonnard, Ginger Romàn, Andreas Konstantinou, Sylvain Loreau, Robin Barde, Kevin Delta, Jean-Yves Jouannais, Yves Francillette, Pierre Devérines.
Release
07.09.2016
Release NL
06.04.2017
Release DVD
24.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Delphine Coulin, Muriel Coulin | Cast: Soko (Marine), Ariane Labed (Aurore), Ginger Romàn (Fanny), Karim Leklou (Max), Andreas Konstantinou (Chrystos), Makis Papadimitriou (Harry), Alexis Manenti (Jonathan), Robin Barde (Toni), Sylvain Loreau (Momo), Jérémie Laheurte (Ness), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2016

Een bataljon van Franse soldaten wordt losgelaten in een idyllisch kustplaatsje - een tussenstop onderweg naar huis - waar men kan ontladen en de militaire missie nabesproken wordt. De soldaten brengen een fikse lading onderdrukte emotie, frustratie en angst met zich mee terwijl ze stilletjes door de vreedzame omgeving bewegen. Drie militaire vrouwen in het bijzonder proberen het hoofd koel te houden in het bijna buitenaardse landschap van het toeristische vijfsterrenresort.

De cinematografie en geluidsmontage liegen er niet om en geven direct het startschot voor een sterke spanningsopbouw. Een iris, een turbine die toeren maakt en een grijs groepje soldaten dat zich een weg baant in een maagdelijk wit toeristenparadijs met azuurblauwe wateren. Er wordt voortdurend gespiegeld tussen de gewone wereld waarnaar de soldaten terug zullen keren en de grimmige realiteit die ze achterlaten. Meer dan eens worden de speelse en beangstigende eigenschappen van water subtiel ingezet om het psychologische verschil uit te beelden. Zo dartelen kinderen zorgeloos door het ondiepe water bij het hotel op de voorgrond van een shot. De wrevelige soldaten ontstressen echter door elkaar kopje onder te houden in de open zee, tot gevaarlijke taferelen aan toe.

videotrailers & clips