Django (2017)

De laatste jaren van zigeunermuzikant Django Reinhardt in bezet Parijs. Zal hij optreden voor de Duitsers of moet hij vluchten?
play

5,7 details

  • 117 Min
  • Biografie
  • Frankrijk
117 Min Frankrijk

De film gaat over de vlucht van jazzmuzikant Django Reinhardt uit het door de nazi's bezette Parijs in 1943. Reinhardt, geboren in een dorp in Henegouwen, was zigeuner, een bevolkingsgroep die door de nazi's werd vervolgd. Dit weerhield hem er niet van om te stoppen met het spelen van zijn geliefde jazzmuziek. Django Reinhardt wordt beschouwd als de pionier van gitaarjazz, Europese jazz en de vader van de zogenaamde Swing Jazz, in ieder geval in Europa.

Regie
Etienne Comar
Cast
Reda Kateb, Cécile De France, Àlex Brendemühl, Antoine Laurent, Aloïse Sauvage, Bea Pálya, Ulrich Brandhoff, Maximilien Poullein, Alexandre Sauty, Esther Comar, Gabriel Mireté.
Release
09.02.2017
Release NL
04.05.2017
Release DVD
28.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Etienne Comar | Cast: Reda Kateb (Django Reinhardt), Cécile de France (Louise de Klerk), Ulrich Brandhoff (Hammerstein), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2017

De in Wallonië geboren en veel te jong gestorven Jean Baptiste Reinhardt groeide op in een woonwagenkamp bij Parijs. Dit verklaart waarom Reinhardt, die al snel de artiestennaam Django kreeg, een grote voorliefde ontwikkelde voor zigeunermuziek. Een makkelijke jeugd had Django niet, want toen hij achttien jaar oud was werd hij getroffen door een woest uitslaande brand.

Hierdoor moest de populaire artiest een aantal vingers missen. Ook bleef hij de rest van zijn leven kreupel aangezien hij weigerde zijn zwaargewonde been af te laten zetten. Gitaarspelen was met deze beperkingen lastig, maar Reinhardt groeide uit tot de vertegenwoordiger van de swingende zigeunerjazz.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Django

acties