United States of Love
Na de val van de Muur vechten vier Poolse vrouwen tegen de liefde. Geen gemakkelijk drama.
play

6,2 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Polen
  • Zweden
106 Min Polen

Polen, 1990. Het eerste euforische jaar van vrijheid, maar ook van onzekerheid over de toekomst. Vier ogenschijnlijk gelukkige vrouwen van verschillende leeftijden besluiten dat het tijd is om hun levens te veranderen en hun verlangens anders vorm te geven.

Alt titel
Zjednoczone stany milosci
Regie
Tomasz Wasilewski
Cast
Andrzej Chyra, Magdalena Cielecka, Lukasz Simlat, Julia Kijowska, Marta Nieradkiewicz, Lech Lotocki, Marcin Czarnik, Dorota Kolak, Tomasz Tyndyk, Jedrzej Wielecki, Julia Chetnicka, Malgorzata Majerska, Igor Bejnarowicz, Zuzanna Bernat, Dorota Papis.
Release
29.07.2016
Release NL
02.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Tomasz Wasilewski | Cast: Julia Kijowska (Agata), Magdalena Cielecka (Iza), Dorota Kolak (Renata), Marta Nieradkiewicz (Marzena), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2016

Liefde maakt niet alleen blind, ze ontmoedigt, doet wanhopen, smachten en maakt ziekelijk obsessief. De vier vrouwen in het Poolse drama United States of Love proberen allemaal op hun eigen manier hun verliefdheden en de twijfels hieromtrent de baas te worden. Wat hebben zij gemeen, maar vooral: wat onderscheidt hen? Cineast Tomasz Wasilewski maakt het ons in zijn derde speelfilm niet gemakkelijk.

Dit begint al met de duiding van het tijdsbeeld. We schrijven 1990, enkele maanden na de val van de Muur en met wat wij nu weten het begin van de sociale, culturele en politieke bevrijding van het voormalige Oostblok. Door de spijlen van het IJzeren Gordijn was het verlangen reeds gesijpeld, maar nu kon het vrijelijk stromen. Dit doet het echter niet, het lijkt te zijn gestold.

videotrailers & clips