The Suicide Squad

The Suicide Squad (2021)

They're dying to save the world.

Reviews (2)

Milanfilm1

Avatar

Welkom in de hel, ofwel Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS. Hier zitten de allerergste superschurken gevangen. En zij doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X.

Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken, bestaande uit Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en natuurlijk de geliefde psychopaat Harley Quinn. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de vijanden. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Ze worden bijgestaan door kolonel Rick Flag die ze in toom moet zien te houden, terwijl de technici van Amanda Waller intussen alles volgen wat ze doen. Ook nu weer kan één verkeerde beweging ze hun leven kosten. En het gevaar komt uit elke hoek: vijanden, teamgenoten en Waller zelf. Wie slim is, kan dus maar beter geen geld op ze inzetten.


De film is echt een vooruitgang ten opzichte van de 1e. Het is kleurrijk, grappig en apart. Iets wat me miste in het genre 'superhelden'. Het verhaal is dan misschien een beetje apart, en al dan niet kinderachtig. Maar het is volg baar . Een lekkere zaterdag avond film, waar je de dagen erna nog aan blijft denken. De cast is ook verbeterd, Idris Elba in de plaats van de 'Fresh Prince of bel-air'. En John Cena die met een wc - pot op zijn hoofd, en een veel te strak onderbroekje speelt. Dit omschrijft de gekkigheid in de film.

Mr.Movies

Avatar

The Suicide Squad is het vervolg van Suicide Squad van 2016. Dit vervolg is geregisseerd en geschreven door James Gunn, de regisseur van Guardians of the Galaxy en Slither.
In de film verzamelt Amanda Waller (Viola Davis) weer een groep superschurken voor een gevaarlijke missie in ruil voor strafvermindering. Het team is dit keer onder leiding van huurmoordenaar Bloodsport (Idris Elba), die de Squad moet leiden door de jungles van een afgelegen eiland gevuld met vijandige militairen.
De eerste Suicide Squad film werd op een gehaaste en chaotische manier in elkaar gezet en later weer door de filmstudio verandert, waardoor ze met een rommelige film eindigde. Met dit vervolg hebben ze regisseur James Gunn meer de vrijheid gegeven zodat hij de film op zijn eigen manier kon maken. Zo heeft James ervoor gekozen om de Squad van deze film te vullen met de meer onbekende en ongeliefde schurken uit de DC-serie. Hij probeert de meeste personages goed op te bouwen in de film, maar ook al hebben ze een goed achtergrondverhaal in de film gekregen, ben je als kijker niet zeker wie de film overleeft. Zo zorgt hij ook voor goed vermaak en spanning, want je favoriete personage kan zo ineens zijn omgekomen in de film. Dit doet hij dan ook vaak op een brute en bloederige manier.
James Gunn heeft er ook voor gekozen om zoveel mogelijk gebruik te maken van praktische effecten om zo min mogelijk gebruik te hoeven maken van CGI. Zo komen de actiescènes van de film wat realistischer over. Waar Gunn wel gebruik maakt van visuele effecten komen dingen zoals CGI-personages dankzij oog voor detail toch nog geloofwaardig over in de film.
Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de filmcast. Ondanks de grootte van de cast krijgt iedere acteur wel even de kans om met zijn rol goed naar voren te komen. James Gunn heeft het script ook zo geschreven dat je vreemde combinatie van personages samen krijgt te zien, maar toch weet hij ze goed samen te brengen. Zo heb je de alfamannen Bloodsprot en Peacemaker (John Cena) die beide de Squad op hun eigen manier proberen te leiden. Verder heb je nog de onschuldige Ratcatcher 2 (Daniela Melchior) die bevriend probeert te worden met het CGI-personage King Shark (stem van Sylvester Stallone), zodat ze beter als Squad samen kunnen werken om hun missie te voltooien.