The Suicide Squad

The Suicide Squad (2021)

They're dying to save the world.

In de herkansing pakt het concept van schurken die de wereld moeten redden heel wat beter uit dan de eerste keer.
play

7,1 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigde Staten

Wanneer de aarde wordt aangevallen door een buitenaards wezen, Starro genaamd, krijgt de overheidsorganisatie A.R.G.U.S. de taak om een strijdmacht aan te stellen. Onder leiding van Amanda Waller wordt er een beroep gedaan op een aantal veroordeelde criminelen, bestaande uit onder andere Bloodsport, Savant, Captain Boomerang en Harley Quinn. In ruil voor strafvermindering worden zij op een gevaarlijke missie gestuurd onder de naam 'Task Force X'.

Regie
Gavin O'Connor
James Gunn
Cast
Sylvester Stallone, Will Smith, Margot Robbie, Idris Elba, Pete Davidson, Jared Leto, Taika Waititi, John Cena, Viola Davis, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Michael Rooker, David Dastmalchian, Alice Braga, Nathan Fillion, Peter Capaldi, Sean Gunn, Stephen Blackehart, Jennifer Holland, Flula Borg, Freddie Stroma, Steve Agee, Mayling Ng, Tinashe Kajese, Mikaela Hoover, Fernando Martinez, John Ostrander.
Release
28.07.2021
Release NL
05.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gunn | Scenario: James Gunn | Cast: Idris Elba (Boodshot), Margot Robbie (Harley Guinn), John Cena (Peacemaker), Daniela Melchior (Ratcatcher 2), Joel Kinnaman (Colonel Rick Flag), e.a.| Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2021

Het gebeurt niet vaak dat een film wordt uitgebracht die vooral lijkt te dienen als een herkansing van zijn voorganger. Maar goed, er zijn dan ook weinig films die faalden zoals Suicide Squad dat vijf jaar geleden deed. Deze poging wat differentiatie te bieden voor de superheldenlijn van DC had volop potentie, maar het eindresultaat was allerminst indrukwekkend. Het scenario was een haastig geschreven rommeltje, de personages zo plat als een dubbeltje en de keuzes voor muzikale begeleiding zowel willekeurig als belachelijk voor de hand liggend. En als die mankementen de film nog niet nekten, dan deed de rampzalige montage dat wel. Het meest memorabele aan de film waren uiteindelijk de krankzinnige verhalen over Jared Leto die voor zijn rol als The Joker onder het excuus van 'method acting' zijn mede-acteurs het leven zuur maakte. En dat alles voor een verwaarloosbare bijrol...

Dat Suicide Squad toch een financieel succes was, kwam waarschijnlijk vooral door de sterke marketingcampagne. Verstandig dus dat er niet direct met dezelfde mensen een vervolg is gemaakt, maar er wat bezinningstijd is genomen. Het is immers aannemelijk dat het grote publiek er de tweede keer niet zo makkelijk in zou trappen. The Suicide Squad (nu met lidwoord) fungeert in zekere mate als een vervolgfilm (zelfde concept, enkele terugkerende acteurs), maar dan wel een die zich zo min mogelijk aantrekt van zijn voorganger. Voor de zekerheid heeft men voor deze tweede poging schrijver-regisseur James Gunn weten te strikken, die eerder bij de concurrentie furore maakte met zijn twee Guardians of the Galaxy-films. Dat riekt naar de typische wanhoop waar de DC-filmdivisie zich vaker van bedient (zie: Justice League overdragen aan Joss Whedon vanwege zijn Avengers-ervaring), maar ongeacht de drijfveren blijkt Gunn de juiste persoon op de juiste plaats.

alle artikelen (225)

The Suicide Squad Nieuwsberichten