Home

Home (2016)

Een ex-jeugddelinquent en een jongen die psychisch mishandeld wordt door zijn moeder worstelen met het leven en hun toekomst.
play

7,0 details

  • 103 Min
  • Drama
  • België
103 Min België

De 17-jarige Kevin komt net uit de gevangenis. Om zijn leven opnieuw te beginnen trekt hij in bij zijn tante en gaat in haar winkel werken. Hij past zich snel aan zijn nieuwe bestaan aan en wordt goede vrienden met zijn neef Sammy, en diens vriend John. Als Kevin erachter komt dat John lijdt onder een ongezonde thuissituatie met zijn moeder, voelt Kevin de nood zijn vriend te helpen. Één dramatische nacht en verraad, vertrouwen en vriendschap worden wankele waarden.

Regie
Fien Troch
Cast
Els Dottermans, Jan Hammenecker, Robbie Cleiren, Natali Broods, Gunther Lesage, Karlijn Sileghem, Kevin Janssens, Katelijne Verbeke, Jeroen Perceval, Tom Audenaert, Stefaan De Winter, Soufiane Chilah, Lena Suijkerbuijk, Els Deceukelier, Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Bellemans, Koen Mortier, Stefan Declerck, Yavuz Saçikara, Imke Vansevenant, Luka Mortier.
Release
03.09.2016
Release NL
23.03.2017
Release DVD
02.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Fien Troch | Cast: Sebastian van Dun (Kevin), Loïc Bellemans (Sammy), Mistral Guidotti (John), Karlijn Sileghem (Sonja), Els Deceukelier (Johns Moeder), Lena Suijkerbuijk (Lena), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Weten ouders nog wel waar hun kinderen zich mee bezig houden? Het is een thema dat in gezins- of jeugddrama's vaak voorbijkomt. In het geval van het indrukwekkend rauwe Vlaamse Home zitten de tieners nu eens niet achter het internet of aan de drugs. In een haast tijdloze setting trekt de jeugd haar eigen plan. Ze houdt zich bezig met seks, hangen op de parkeerplaats van de Delhaize en genoegdoening.

Het verhaal van de vierde speelfilm van filmmaakster Fien Troch begint met de zeventienjarige Kevin die na de betrokkenheid bij een geweldsincident achter de tralies is beland en nu weer op vrije voeten is. Zijn eigen moeder kan het niet aan om haar zoon weer in huis te nemen, dus mag Kevin zijn intrek nemen in het huis van zijn tante. Hij moet genoegen nemen met een provisorisch tot slaapkamer verbouwde kelder en gaat aan de slag in het loodgietersbedrijf van zijn oom.

videotrailers & clips