Alberta (2016)

A humorous reflection on human weaknesses.

Het zijn niet alleen de namen die je achter de oren doen krabben in deze ontspoorde tragikomedie van de makers van Simon.
play

5,4 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
  • België
  • Canada
96 Min Nederland

Een geinige reflectie op het fenomeen 'de midlife crisis'. De gehuwde Freek besluit te vertrekken met zijn jonge geliefde Alberta. Samen gaan ze naar Canada, waar hij erachter komt niet de succesvolle man te zijn die hij zichzelf altijd vond.

Regie
Eddy Terstall
Erik Wünsch
Cast
Jamie Grant, Daniël Boissevain, Eva Duijvestein, Poal Cairo, Chip Bray, Roelant Radier, Vastert van Aardenne, Cherise Silvestri, Lee M. Ross, Bill Monsour, Marvin Wan, Marnie Baumer.
Release
09.03.2017
Release NL
09.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Eddy Terstall en Erik Wünsch | Cast: Daniël Boissevain (Freek), Jamie Grant (Alberta), Chip Bray (Bread), Lee M. Ross (Butter), Eva Duijvestein (Iris), Poal Cairo (Dragonfoot), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2016

Je kunt natuurlijk op de gebruikelijke manier naar Alberta kijken, maar misschien is het beter om er een drankspelletje van te maken. Iedere keer dat de titel voorbijkomt, is het tijd voor een shotje. Het mooie meisje met het roze haar stelt zich voor als Alberta: drink! De boshut waar ze haar getrouwde minnaar mee naartoe lokt bevindt zich in Alberta: drink! Het liedje dat tijdens hun autoritje ter plaatse op de radio draait is de Alberta blues: drink! Het grote voordeel van deze tactiek? Dat je met een beetje geluk dronken genoeg bent tegen de tijd dat de absurde finale aanbreekt.

Ondanks de titel, is de officiële hoofdpersoon niet Alberta, maar Freek. Een succesvolle reclameman die - helaas voor zijn echtgenote Iris - aan één vrouw niet voldoende heeft. Er is slechts één regel waar hij zich aan houdt wanneer hij buiten de pot pist: de minnares moet minstens de helft van zijn leeftijd plus één jaar oud zijn. Dus wacht hij geduldig tot zijn nieuwste doelwit Alberta haar vierentwintigste verjaardag viert, voordat hij de affaire consumeert. Tegen die tijd is hij echter al hopeloos verliefd geworden. Dus wanneer Alberta oppert om samen naar haar naamgenoot in Canada te reizen om aldaar in een boshut te gaan wonen, staat hij te trappelen om het thuisfront met een slap excuus over een dreigende burn-out achter te laten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Alberta

acties