The Islands and the Whales
Documentaire over het traditionele leven op de Faeröereilanden. Mooie sfeerimpressie die niet geschikt is voor dierenliefhebbers.
play

7,3 details

  • 84 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
  • Denemarken
84 Min Verenigd Koninkrijk

De walvisjagers van de Faeröer eilanden geloven dat het cruciaal is voor ze om te mogen jagen, willen ze blijven overleven. Een lokale professor doet echter belangrijke ontdekkingen rond de gevolgen van vervuiling en klimaatverandering, die hun levensstijl voor altijd bedreigt.

Regie
Mike Day
Release
29.04.2016
Release NL
30.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Day | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2016

Ideeën voor een documentaire kunnen op de meest bijzondere plekken opborrelen. Zo bevond regisseur Mike Day zich ruim zestig kilometer voor de kust van een afgelegen Schots eiland, toen hij in contact kwam met vissers van de eilandengroep Faeröer. Op dat moment was hij The Guga Hunters of Ness aan het filmen, een documentaire die achteraf gezien als warming-up beschouwd kan worden voor The Islands and the Whales.

Want qua onderwerp liggen deze twee documentaires heel erg dicht bij elkaar. In beide gevallen staan mannen centraal wier leven is gevormd door de jacht op zeevogels. Mannen die dik gebreide truien dragen, bijna altijd nonchalant een sigaret in de mondhoek hebben hangen, en die de eeuwenoude tradities van hun land in ere proberen te houden. Grootste verschil is de verandering van locatie: in The Islands and the Whales gaat alle aandacht uit naar de Faeröereilanden die in de Atlantische oceaan liggen tussen Schotland, Noorwegen en IJsland.

videotrailers & clips